Taksim terör saldırısında gözaltındaki 17 kişi hakkında tutuklama istemi

Taksim İstiklal Caddesi'nde düzenlenen hain saldırıda adliyeye sevkedilen Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi..

featured

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir’in de aralarında olduğu 49 kişi sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin ifadelerinin alınması için 27 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Saat 11:30 sularında ifadesi alınmaya başlayan Ahlam Albashir’in ifadesi saat 16:00’da sona erdi. 49 şüphelinin ifadesinin tamamlandı. Ahlam Albashir’in savcılık ifadesi ortaya çıktı. Terörist ifadesinde, ‘YPG tarafından bana Türkiye’ye gitmem gerektiği söylendi ama neden olduğu söylenmedi. Çantada uyuşturucu olduğunu düşünüyordum. Patlama olunca koşarak uzaklaşmaya başladım’ dedi.

TUTUKLANMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİLER

Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklanma talebiyle 3 kişi adli kontrol şartıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçundan sevk edildiler. Serbest bırakılan 29 yabancı uyruklu sınır dışı edilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir