Taksim’deki hain saldırının 5 şüphelisi Bulgaristan’da yakalandı

Taksim’de 13 Kasım’da düzenlenen bombalı terör saldırısının şüphelisi 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı. Ayrıca, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı. Toplam yeni gözaltı sayısı ise 8'e yükseldi.

featured

Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA‘ya konuşan Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliğinin ardından, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

YASA DIŞI YOLLARLA BULGARİSTAN’A GİRİŞ YAPTILAR

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan‘a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol’ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan‘ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami‘nin de yer aldığı kaydedildi.

AZEZ’DE YAKALANAN TERÖRİST İSTANBUL’A GETİRİLDİ

Öte yandan, Taksim‘ndeki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir‘e ve suç ortaklarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle Azez‘de gözaltına alınan Hüssam kod adlı kişi İstanbul‘a getirildi.

8 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu İstiklal Caddesi‘nde geçtiğimiz Pazar günü yaşanan bombalı terör saldırısıyla ilgili T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A., H.A., H.A., S.C. ve H.A. isimli toplam sekiz kişi daha yakalanarak gözaltına alındı.

Teröristlere yardım ve yataklık gerekçesiyle gözaltına alınan sekiz kişiden 1’i adliyeye sevk edildi. Diğer yedi kişinin işlemleri devam ediyor.

Terörist Ahlam Albashir’e yardım ve yataklık ettiği belirlenen ve Azez’de yakalanan Hüssam kod adlı kişi de İstanbul’a getirildi ve sorguya alındı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir