Suudi Arabistan’dan Merkez Bankası’na 5 milyar dolar

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Türkiye ile 5 milyar dolarlık anlaşma imzalandığını duyurdu.

featured

Suudi Arabistan, aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na (TCMB) 5 milyar dolar tutarında mevduat girişi yapmaya yönelik müzakerelerin son aşamasında olduğunu aktarmıştı.

Türkiye ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu arasında beklenen anlaşma sağlandı.

Konuya ilişkin açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandı.” denildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El-Suud ve Veliahtı Prens Muhammed bin Salman El-Suud’un kararıyla, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki bağları güçlendirecek önemli bir karar alındığı duyuruldu.

5 MİLYAR DOLARLIK MEVDUAT

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında, Merkez Bankası’na 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandı.

TÜRK EKONOMİSİNE DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu tarafından yapılan açıklamada, bu mevduat anlaşmasının, yalnızca Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye arasındaki yakın iş birliği ve tarihi bağların kanıtı değil, aynı zamanda Suudi Arabistan Krallığı’nın Türkiye’nin güçlenme çabalarını destekleme taahhüdünün bir göstergesi olduğu belertilerek, şu ifadelere yer verildi:

Bu anlaşma, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal büyümesini ve sürdürülebilir kalkınmasını destekleme anlamı taşımaktadır. Bu mevduat sayesinde çeşitli sektörlerdeki ekonomik sorunların çözümüne katkı sunulması hedeflenmektedir. Suudi Arabistan Krallığı, bu anlaşmayla Türk halkına verdiği güçlü desteği ve Türk ekonomisinin geleceğine duyduğu güveni ifade etmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir