Yalanın bini bir para! ‘Esenyurt’ta Suriyeliler halka ateş açtı’ diye servis ettiler, aşiret kavgası çıktı

Sosyal medyada sığınmacılarla ilgili dezenformasyon hız kesmiyor. Bugün Twitter'da paylaşılan bir görüntüyle Esenyurt'ta Suriyelilerin halka ateş açtığı ve 16 Türk vatandaşının yaralandığı iddia edildi. Ancak yeni gibi paylaşılan görüntünün 6 gün önce PKK'lı bir şahıs tarafından ilk olarak Tiktok'ta paylaşıldığı ve olay çıkaranların Suriyeli değil Muşlu ve Siirtli aşiretler olduğu anlaşıldı.

featured

İstanbul Esenyurt’ta Suriyelilerin halka rastgele ateş açtığı iddiasıyla yayınlanan görüntünün çarpıtma olduğu anlaşıldı.

Twitter’da “Hüseyin Hakkı Kahveci” isimli hesap bir görüntü paylaşarak “Yer Esenyurt! Suriye’liler halka rastgele ateş açıyor. Suriye’den sonra sıra burada demek. Halep yerine İstanbul. İşid yerine Suriye’li Mülteci diyoruz. Bunlar olacak, daha fazlası olacak. Gösterimde olan filmi iyi izleyin. Ama film olmadığını yaşayarak öğreneceksiniz.” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/hhakkikahveci/status/1526183534867668993?s=20&t=3vtaDZbMyJe7mBmvXYzkOw

Yayınlanan videonun üzerinde ise Suriyelilerin “Burası artık bizim devletimiz” diye bağırdıkları ve 16 Türk vatandaşını yaraladıkları yazıldı.

SURİYELİLER DEĞİL MUŞLU VE SİİRTLİ AŞİRETLERİN KAVGASI

Videonun Twitter’da yayılmasından kısa süre sonra ise işin aslı ortaya çıktı. Videonun yeni olmadığı ve ilk olarak 6 gün önce PKK’lı bir şahıs tarafından Tiktok’ta paylaşıldığı tespit edildi. Olayın yeni değil, 1 Mayıs tarihinde gerçekleştiği ve Muşlu aşiretle Siirtli aşiretin kavgası olduğu anlaşıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir