Suriyeli Hasan olmasa İzmir yanacaktı!

featured

Suriyelileri Türkiye’ye sevdirmek için zaman zaman Suriyeli PR haberlerine girişen havuz medyasının bu defaki kahramanı Suriyeli Hasan…

Havuz medyası, İzmir’deki yangının söndürülmesini de Suriyeli Hasan’a bağladı…

“Türkiye’nin kucak açtığı Suriyelilerden Hasan el-Hasan, İzmir’deki yangını kontrol altına almak için gönülden çalıştı” ifadelerine yer veren yandaş medyaya göre Suriyeli Hasan olmasaydı İzmir yanacakmış havası yaratıldı.

Avrupa’ya akın akın giden Suriyelilerin söylediği o çirkin sözler henüz hafızalardayken Hasan’ın “Türkiye için ölürüm”, dediğini aktaran havuz medyası Suriyelileri sevdirme kampanyasına devam etti…

Haber şu şekilde:

Türkiye’nin kucak açtığı Suriyelilerden Hasan el-Hasan, İzmir’deki yangını kontrol altına almak için gönülden çalıştı. Yangını söndürmek için avuçlarıyla toprak taşıyan Hasan, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade ederek, “Gerekirse ölürüm” dedi.
Türkiye’nin kucak açtığı Suriyelilerden Hasan el-Hasan, İzmir’in Menderes ilçesindeki yangını kontrol altına almak için gönülden çalıştı.

Çamönü mevkisindeki ormanlık alanda başlayan yangını kontrol altına almaya çalışan Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine Suriyeli Hasan el-Hasan da destek verdi.

Suriye’nin Haseke bölgesinden Türkiye’ye gelen 32 yaşındaki Hasan el-Hasan avuçlarına aldığı toprakları yangın bölgesine taşıdı. El-Hasan avucuyla taşıdığı toprakları alevlerin üstüne atarak yangını söndürmek için mücadele verdi.

Suriye’deki iç savaştan kaçtıktan sonra Menderes ilçesindeki bir bahçede çalışmaya başlayan El-Hasan, Türkiye’ye gönül borcunu ödemek istediğini söyledi.

El-Hasan, Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyerek, “Türkiye bize bakıyor, hastalıkta ve sağlıkta. Ben de elimden geleni yapıyorum. Gerekirse ölürüm” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir