Süreci iyi yönetmek buysa… Sağlık Bakanlığı, soru önergelerine cevap vermeme rekoru kırma yolunda!

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla ilgili yöneltilen çok sayıda soru önergesine yanıt vermedi. Durumu değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Sağlık Bakanlığı, verilen önergeler içinde soruları en çok yanıtlanmayan 2. bakanlık. Bütçe görüşmelerinde, Sayın Bakan’a ‘Yoğun olduğunuz için mi bu sorulara yanıt vermiyorsunuz’ diye sordum. Ona da yanıt vermedi” dedi.

‘ŞEFFAF YÖNETİLMEDİ’

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Koca’nın soruları yanıtlamamasını değerlendiren Taşcıer, “Özellikle salgın sürecinin Türkiye’de çıktığı mart ayından bu yana sorduğumuz hiçbir soruya yanıt alamadık. Sadece soru önergelerine değil, basın aracılığıyla sorduğumuz sorulara da yanıt verilmedi” diye konuştu.

Salgının başından beri yaşanan aksaklıkları anımsatan Taşcıer, “Bu kadar üst üste hatanın yapılması, maskeden başlayarak grip aşısında, korona aşısında geç kalınması, aşı sayılarının yetersiz olması ve buna benzer bütün olumsuzlukların nedeni sürecin şeffaf yürütülmemesidir” ifadelerini kullandı.

Soru önergesi yanıtlamamada Adalet Bakanlığı’nın birinci sırada olduğunu belirten Taşcıer şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı verilen önergeler içinde soruları en çok yanıtlamayan 2. bakanlık.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir