Süper Lig’de 7 takımdan G.Antep ve Hatay maçlarının iptali için başvuru

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılan 11 takımın 7'si Beşiktaş'ın fikrinden yana görüş bildirdi. Kulüpler taleplerini TFF'ye gönderecek.

featured

Kulüpler Birliği Vakfı, TFF’nin deprem felaketinin ardından ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına yönelik kararını görüştü.

11 TAKIMDAN 7’Sİ BEŞİKTAŞ’TAN YANA GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılan 11 takımın 7’si tüm maçların geçersiz sayılması göçrüşünü savunan Beşiktaş‘ın fikrinden yana görüş bildirdi. Kulüpler taleplerini TFF’ye gönderecek. TFF son olarak UEFA’dan tavsiye kararı alacak.

ALİ KOÇ: TÜM TAKIMLARIN GÖRÜŞÜNÜ TFF’YE GÖNDERECEĞİZ

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, “Sizin beklentinizin aksine, gergin bir toplantı olmadı. Gaziantep FK ve Hatayspor’un maçları, konuştuğumuz birçok konunun arasındaki bir konuydu. 7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka görüşü savundu. Toplantıda 12 kulüptük, Hatayspor görüş bildirmek istemedi. İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig’e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var. Geldiğimiz nokta itibarıyla, bu konu hakkında 17 kulüp yazılı görüş verecek. Bunları TFF’ye sunacağız. Aramızdaki ilkesel karara göre, 3’te 2’lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF’ye sunacağız. Kulüpler için yaşayan bir TFF kimliği kısa süre içinde gösterildi. Diğer iki TFF ile karşılaştırdığımızda, siyah ile beyaz kadar fark var. Biz görüşlerimizi ileteceğiz, onlar ne karar alacak göreceğiz. Ne karar alırlarsa, bunu anlayışla karşılayacağız kulüpler olarak.” dedi.

AHMET NUR ÇEBİ: SADECE ADALET İSTİYORUZ!

Toplantı öncesi açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi “İşinize geldiğinde Avrupa’nın kurallarını tanıyorsunuz, işinize gelmediğinde tanımıyorsunuz. Kendimiz için bir şey istemiyoruz, sadece adalet istiyoruz.” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir