CHP’li İBB’den Sultanahmet’in yerine Roma Hipodromu!

İBB'nin Antik Roma Hipodrom’u gün yüzüne çıkarmak için hazırladığı projeyi Koruma Bölge Kurulu’na sundu. Söz konusu proje vatandaşın tepkisine yol açtı.

featured

CHP’li İBB, Sultanahmet Meydanı’nın altındaki Antik Roma Hipodromu’nu gün yüzüne çıkarmak için hazırladığı projeyi Koruma Bölge Kurulu’na sundu. İBB’nin sosyal medya paylaşımını gören vatandaş projeye büyük tepki gösterdi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) geçen şubat ayında, İstanbul’daki1700 yıllık “Büyük Hipodrom” ile ilgili bir belgesel yayınladı. Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, gündeme oturan Büyük Hipodrom’u gün yüzüne çıkarmak için İBB’nin harekete geçtiğini belirtti.

Sultanahmet Meydanı’nın altındaki Antik Roma Hipodromu projesi sosyal medyada tartışma konusu oldu. Söz konusu proje insanlar tarafından büyük tepki çekti. Antik Roma Hipodromu teklifine gelen bazı yorumlar şu şekilde;

İstanbul belediyesinin son icraatıymış. amaçları bu yani. sanırım İstanbul’u Yunan’a hazırlamaya çalışıyorlar. kardeşim İstanbul bizim bunun farkında mısınız? siz ne hakla şehrin fetihten sonraki en önemli sembollerinden birini Bizans mirasıyla değiştirmeyi umut ediyorsunuz? Türk İstanbul’u Türk’e ait olmaktan çıkarmak için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz bakıyorum.

CHP zihniyetinin tezahürüdür.

İşte İBB’nin duyurduğu yeni hatlar…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir