Süleyman Soylu’dan Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturma hakkında açıklama!

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kanal İstanbul tartışmaları ve Ekrem İmamoğlu’na açılan soruşturma hakkında Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı, Soylu’ya “Ekrem İmamoğlu, bu kaynakları Kanal İstanbul mutlaka yapılmalı, Kanal İstanbul helal olsun, alkışlıyoruz diye harcasaydı yine suçlama yöneltecek miydiniz?” sorusunu yöneltti.

Soylu, “Aynen yöneltilirdi.” yanıtını vermekle yetindi.

Süleyman Soylu’nun açıklaması şöyle oldu:

Benim onayımla devreye girmiştir. Ekrem İmamoğlu’nun bu konudaki değerlendirmesi, bugün sabah, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener, bir televizyon programında söylemiş. Ben dinlemedim ama ilettiler.

Kanal İstanbul konusunda bölücülük diye kendisine ait soruşturma açıldığı. Siyasal stratejistler siyasal yorumcular farklı düşünebilirler. Şöyle mi olsaydı bölye mi olsaydı. Siyaset alanında olur. Bu bir tercihtir. Ama biz devlet idare ediyoruz. Kurallarla idare ediyoruz. Şöyle bir hakkımız yok: Görmeme, savurma, sinme… Kanunlar var kurallar var. İdarenin bütünlüğü ilkesi vardır. Devlet proje ile çıkmış. X proje, y proje.

Yasama gücüm yok. Bütün belediyeler, başka kamu kaynaklı kuruluşlar. Bunlar da yapabilir tersini. Bir belediyenin projesini bilboardlarla pankartlara… Bu devlet olmaktan çıkar idarenin bütünlüğü olmaktan çıkar. Burada yapılan araştırma ve incelemedir olay nedir diye. Soruşturma safhası bana gelecek yine benden çıkacaktır. Ben oradaki arkadaşlarım kadar rahat değilim.

Fatih Altaylı: Ekrem İmamoğlu, bu kaynakları Kanal İstanbul mutlaka yapılmalı, Kanal İstanbul helal olsun, alkışlıyoruz diye harcasaydı yine suçlama yöneltecek miydiniz?

Soylu: Aynen yöneltilirdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir