DHKP-C uzantısı Halkevleri militanlarından, Trabzonspor şampiyonluk kutlamasında provokasyon! Süleyman Soylu’yu yuhaladılar, Trabzonlulardan dayak yediler…

Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor, Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan ederken, bordo-mavili taraftarlar, birçok ilde sokaklara çıkarak kutlama yaptı. Trabzon'daki kutlamalarda ise coşku zirvedeydi. Kalabalığa karışan KTÜ öğrencisi olan DHKP-C uzantısı Halkevleri militanlarının provokasyon girişimleri ise Trabzon halkı tarafından sert tepki gördü.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maç sonu gazetecilere, Trabzonspor’un son şampiyonluğunda kendisinin 15 yaşında olduğunu söyledi.

Aradan uzunca bir süre geçtiğini dile getiren Soylu, “Şehrin spora ve futbola olan hassasiyetini yıllardan beri hep beraber biliyoruz. Hem Trabzonsporluya hem Trabzonluya hem de gönlünde Trabzonspor olan herkese bu şampiyonluk hayırlı olsun.” dedi.

Özellikle Trabzonspor’un şampiyonluğunda futbolculara, teknik direktör Abdullah Avcı ve yardımcılarına, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilere ayrı ayrı teşekkür eden Soylu, şunları kaydetti:

“Ama bir teşekkürümüz daha var o da kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a. Trabzon’a muhteşem bir stat hediye etti ve Trabzon bu muhteşem statta bugün muhteşem bir şampiyonluk yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımızı, minnetlerimizi arz ediyoruz. Sağ olsun, var olsun ve bugünkü muhteşem ambiyansı, muhteşem atmosferi inşallah kendisi takip etti, hem bizi tebrik etti hem de Sayın Başkanı tebrik etti. Allah hayırlı, uğurlu etsin inşallah.”

Soylu, bir gazetecinin maçın heyecanına yönelik “Maç gidip geldi?” sorusuna, “Ben maç bitmeyecek zannettim ama bitti.” yanıtını verdi.

DHKP-C UZANTISI HALKEVLERİ ÜYELERİ PROTESTO ETTİ

Terörle mücadelede tavizsiz tutumu ve kararlılığı ile tanınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da yapılan kutlamalarda hemşerilerinin sevgi gösterileriyle karşılandı.

KTÜ’de öğrenci olan ve Trabzon’da yaşayan DHKP-C uzantısı Halkevleri’ne bağlı beş-altı kişilik bir grup ise Süleyman Soylu konuşurken yuhaladı. Trabzon Halkevleri hesabından sosyal medyada yayınlanan video kısa sürede FETÖ ve PKK medyası tarafından ‘Süleyman Soylu Trabzon’da yuhalandı’ başlıklarıyla haber yapıldı.

TRABZONLULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Trabzon’a üniversite eğitimleri için il dışından gelen ve DHKP-C uzantısı Halkevleri üyesi olan grubun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yuhalamasına meydandaki Trabzonlular tepki gösterdi.

Halkevleri üyesi öğrencilere tepki gösteren Trabzonlular, meydandan provokatörleri uzaklaştırdıktan sonra kutlamalara devam etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir