Süleyman Soylu’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Mersin mitingi’ cevabı: “Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür”

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TL’nin tarihi değer kaybı ve artan hayat pahalılığına karşı “Haydi meydana” çağrısı yaparak, CHP’nin Mersin’de miting gerçekleştireceğini duyurmuştu.

CHP’nin 4 Aralık Cumartesi günü Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmaya karar verdiği mitinge izin verilmedi.

CHP’nin mitinginin Cumhuriyet Meydanı’ndan millet bahçesi önündeki eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanda yapılacağı öğrenildi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, mitinge izin verilmemesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Mitingimizden niye rahatsız oluyorlar, anlamakta zorluk çekiyorum. Demek ki bir kusurları var. Sayın Vali, Cumhuriyet Meydanı’nı yasaklıyor, başka bir yer göstermiş.

Mitingimizi yapacağız. Vali de görecek, Erdoğan da görecek, herkes görecek. Önümüze engeller koyabilirler, engeller çıkarabilirler.

Ama bilmeleri gerekiyor. Biz bütün engelleri aşmasını bilen bir partinin mensubuyuz. Bu gelenekten geliyoruz. Hiç kimse meraklanmasın. Erdoğan da çok iyi öğrensin. Geliyor gelmekte olan.”

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN CHP LİDERİNE CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür.

Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir.

Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz.

“KILIÇDAROĞLU’NUN TROLLERİ BU AÇIKLAMAYA DA SALDIRACAK”

Mersin’de; Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde önceden belirlenen ve izin verilen alan Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanıdır. 2014 yılından bugüne siyasi partilerin mitingleri de bu alanda yapılmıştır. Bu alanda yapılan siyasi parti mitingleri şu şekildedir:

Mersin Cumhuriyet Meydanı. 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Tüm bunlar bilinmesine rağmen; önce mitinge “izin verilmedi”, sonra “Cumhuriyet Meydanı kasten verilmedi.” gibi acizliğe ve yalana başvurulması, buradan siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz. Tüm siyasi partilerin ve CHP’nin de daha önce yaptığı gibi Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında miting yapılmasına yönelik ilgili başvuruya izin verilmiştir.

Biliyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu’nun trolleri bu açıklamaya da saldıracaklardır. Ancak biz, milletimize doğruları söylemeye devam edeceğiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir