A Milli Takım’da Stefan Kuntz’un yerine Sergen Yalçın mı gelecek? Tarih vererek duyurdular

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra henüz herhangi bir takımla anlaşma sağlamayan Sergen Yalçın'la ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Kısa süre önce suskunluğunu bozan tecrübeli teknik adamın yeni adresini tarih vererek duyurdular. İşte Sergen Yalçın'ın yeni adresi...

featured

Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Spor Toto Süper Lig‘de gelen üst üste kötü sonuçların ardından Sergen Yalçın‘la yollar ayrıldı. 49 yaşındaki teknik direktör uzun süre hiçbir açıklamada bulunmamıştı. Yalçın kısa süre önce suskunluğunu bozdu ve yeniden sahalara dönebileceğinin mesajını verdi.

Tecrübeli teknik direktör ve ekibinin bu kararı sonrası bomba bir iddia ortaya atıldı. 49 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcının yeni adresi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

ÇOK SAYIDA TAKIMDA ÇALIŞTI

Beşiktaş‘ta yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Sergen Yalçın daha sonra Gaziantepspor‘da teknik direktörlük görevine soyundu. Yalçın teknik direktörlük kariyeri boyunca Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor ve son olarak Beşiktaş‘ta çalıştı. 49 yaşındaki teknik adam siyah-beyazlıların başında 1 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

TEKLİFLERİ KABUL ETMEDİ

Sergen Yalçın, Beşiktaş‘tan ayrıldıktan sonra henüz herhangi bir takımla anlaşma sağlayamadı.

Kısa süre önce katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, “Ayrıldıktan hemen sonra teklifler geldi. 3 büyük takımdan gelmedi. Yurt dışından Katar’dan falan teklif geldi ama kabul etmedim. Ben daha çok kupa kazanırım. Ben, bizim ekibimiz daha çok kupa kazanırız. Yazın bunu bir yere. Milli takımdan hiçbir teklif almadım ve görüşme yapmadım” ifadelerini kullandı.

STEFAN KUNTZ’LA VEDA HAZIRLIĞI

Ajansspor’un haberine göre; Avrupa Uluslar Ligi‘nde Lüksemburg ile berabere kalan, Faroe Adaları‘na 2-0 yenilen Türkiye A Milli Takımı‘nda çanlar Stefan Kuntz için çalıyor. Başarısız sonuçlar ve oynanan futboldan rahatsız olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Dünya Kupası arasında teknik direktör değişimine gideceği belirtiliyor.

TFF, kötü sonuçların ardından Kuntz‘un aldığı bireysel kararlar nedeniyle, Alman çalıştırıcı ile yolları ayırma kararı aldı. Kuntz’un özellikle kimseye danışmadan Hakan Çalhanoğlu‘nu kaptan yapması bardağı taşıran son damla oldu.

İddiaya göre Inter’de forma giyen Çalhanoğlu, Kuntz’un kadro belirleme dahil aldığı bütün kararlara karışıyor. Bunun futbolcular arasında derin bir rahatsızlığa neden olduğu belirtiliyor.

SERGEN YALÇIN’IN İSMİ ÖN PLANDA

TFF‘nin milli takımdan sorumlu yetkilileri bir süredir değişiklik konusunu düşünüyor, hatta Şenol Güneş‘le görüşüyordu; ancak deneyimli teknik adam Beşiktaş‘la anlaştı. Federasyon yetkilileri Kasım ayında sonunda Sergen Yalçın‘ı göreve getirmeyi planlıyor; bu çerçevede görüşmeler devam ediyor.

Yalçın’ın ekibinde yer alan Murat Şahin, bir süre önce Radyospor’a konuk olmuş ve “Ekip olarak milli takımın başına mı geçiyorsunuz” sorusuna, “Şimdilik buna cevap vermeyeyim” şeklinde yanıt vermişti.

“7-8 AY KENDİMİ TOPARLADIM”

Yalçın katıldığı bir televizyon programında Milli Takım’dan henüz davet almadığını açıklamıştı.

Ünlü teknik adam şöyle konuşmuştu:

“Ayrıldıktan sonra 4-5 tane teklif geldi bana. La Liga’dan falan değil, Katar falan oradan 1-2 teklif geldi. Türkiye’den de 1-2 teklif geldi. 3 büyük takımdan teklif gelmedi. Ayrıldıktan sonra 7-8 ay anca kendimi toparladım.

Milli Takım’dan herhangi bir teklif almadım. Hiçbir görüşme yapmadım. Oranın bir teknik direktörü var.

Oraya da bir teknik direktör alınmış, orada çalışan bir teknik direktör var. Bunların olması çok sağlıklı işler değil. Orası yürüyen bir yer. Onların da emeğine haksızlık etmeyelim.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir