Spotify’ın dinleme alışkanlıklarının derinliklerine inen ‘Sadece Sen’ özelliğine büyük ilgi

featured

Spotify Wrapped ile kullanıcılarına yıl biterken o yıl en çok dinledikleri şarkıları ve şarkıcıları gösteriyor. Sadece Sen ise dinleme alışkanlıklarının biraz daha derinine iniyor ve kullanıcılara kombinasyonlarını başkalarından ayıran yönleri gösteriyor.

Spotify için yeni özellikler ve adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu sefer “Sadece Sen” kampanyası başlatıldı. İşte bilinmesi gerekenler; Şirket tarafından yapılan açıklamada bu dikkat çeken “Sadece Sen” kampanyası tam olarak şöyle tanımlandı:

“Spotify’daki 356 milyon kullanıcı için dinlemek her şeydir. Spotify’da 70 milyondan fazla şarkı ve 2,6 milyon podcast ile çok sayıda audio içeriği bulunuyor, ancak Sen Başka Dinlersin, bunu biliyoruz. Tam da bu nedenle Spotify bugün, “Sadece Sen” çatısı altında global bir kampanya ile platform içi deneyim ve kişiselleştirilmiş çalma listeleri hayata geçiriyor.”

Sadece Sen ile keşfedilebilecekler ise şu şekilde sıralanıyor:

Müziğimin Yıldız Haritası: Müziğimin Yıldız Haritası, kullanıcıların dinledikleri sanatçılara dayanarak hayata geçirildi. Güneş Burcu: Son altı ayda en çok dinlediğiniz sanatçılar. Ay Burcu: Dinlediklerin arasında, senin duygusal ve hassas taraflarını en iyi gösteren sanatçı. Yükselen Burç: En yakın zamanda keşfettiğin sanatçı.

Hayalimdeki Akşam Yemeği: Hayalindeki akşam yemeğine davet etmek istediğin üç sanatçı. Seçimini yaptıktan sonra Spotify, her bir sanatçı için ruh haline göre kişiselleştirilmiş Spotify Mix çalma listesi oluşturacak.

Beni Anlatan Sanatçı İkilisi: Dinleme eğilimlerinle ilgili ipuçları sunan, yakın zamanda dinlediğin eşsiz audio eşleşmeleri. Örneğin, “Olivia Rodrigo‘dan hemen sonra başka kim Greta Van Fleet” dinler?

Zamana Yayılan Dinleme Deneyimim: Farklı dönemler arasındaki müzikal yolculuğun.

Beni Anlatan Anlar: Sabah erken saatlerde ya da gece geç saatlerde dinlediğin müzik ve podcast içerikleri.

Beni Anlatan Türler: Dinleme alışkanlıklarına göre seni sen yapan müzik ve podcast türleri.

Sadece Sen kampanyasına ek özellik

Sadece Sen kampanyasının bir parçası olarak Spotify, Blend adında yeni bir kişiselleştirilmiş özellik sunuyor. Şu anda beta sürümünde olan Blend, iki arkadaşın kendi müzik zevklerini onlara özel hazırlanmış tek bir çalma listesinde buluşturmalarına olanak sağlayan yepyeni bir özellik.

Spotify kullanıcıları, her gün güncellenen bu çalma listesine Spotify’ın ücretsiz (Free) veya Premium paketini kullanan bir arkadaşlarını davet edebiliyor ve Blend, her bir kullanıcının sonraki dinleme tercihlerine göre gelişmeye devam ediyor. Dünya genelinde tüm Spotify kullanıcılarının erişimine açık olan Blend’in beta sürümünü Sadece Sen sekmesinde bulunan “İki Kişi İçin” başlığı altında bulmak mümkün.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir