Spotify 2022 yılının en’lerini açıkladı. İşte 2022’de Türkiye’nin en çok dinlenenleri

Dünyanın en popüler platformları arasında yer alan Spotify, 2022 yılı içerisinde en çok dinlenen şarkılar ve şarkıcılar listelerini paylaştı.

featured

2022 yılında da müzik dinlemek için spotify’nin dünya çapındaki yüz milyonlarca kullanıcısından birisi olduk. Peki, yıl boyunca en çok neler dinledik? İşte bu sorunun cevabı, Spotify tarafından verildi.

2022 yılında Türkiye’nin favori şarkısında KÖFN imzası var. Grubun Bi’ Tek Ben Anlarım eseri yılın en çok dinlenen şarkısı oldu.

2022’de Spotify üzerinden Türkiye’nin en çok dinlenen şarkıcısı ise rapçi UZI oldu.

2022’de Türkiye’nin en çok dinlenen albümü de yine UZI’nin El Chavo albümü oldu.

2022’de Türkiye’nin en çok dinlenen kadın sanatçısı olmayı hak eden isim 2017’den beri yerini kimseye kaptırmayan Sezen Aksu oldu.

2022’de Türkiye’nin en çok dinlenen grubu ise Duman.

Tüm dünyada en çok dinlenen şarkılarda ise ilk sıraya ismini yazdıran bu yıl 1,6 milyar dinlemeye ulaşan As It Was ile Harry Styles oldu.

İkinci ve üçüncü şarkılar ise sırasıyla Glass Animals’tan Heat Waves ve The Kid LAROI, Justin Bieber’dan STAY (with Justin Bieber) oldu.

Dünya çapında en çok dinlenen sanatçı olan Bad Bunny de adını Top 5’e iki şarkısıyla birden yazdırdı, Me Porto Bonito and Tití Me Preguntó şarkılarıyla dördüncü ve beşinci sıraya yerleşti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir