Sözcü’den ‘122 bin Suriyeli kayıp’ provokasyonu! İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın sözünü böyle çarpıttılar

Yalan ve iftira dolu haberlerde başı çeken Sözcü gazetesi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın açıklamalarını çarpıttı. 122 bin Suriyelinin kayıp olduğunu söylediği yalanını servis etti. Daha önce CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın programında da konuyu gündeme getiren Çataklı, kayıp diye söylenen Suriyelilerin Türkiye’den herhangi bir belge almadan Avrupa’ya kaçak olarak gittiklerini açıklamıştı...

featured

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerine sığınmacılar, yasa dışı göç ve insan kaçakçılığı konularında bilgi verdi.

SÖZCÜ’DEN ”122 BİN SURİYELİ KAYIP” YALANI

Çataklı’nın açıklamalarını cımbızlayarak, algı yapmaya kalkışan Sözcü gazetesi ise ‘’122 bin Suriyelinin kayıp olduğu’’ yalanını ortaya attı. Sığınmacılar ile ilgili provokasyon konusunda her yalana balıklama dalan özellikle sol medya da Sözcü’nün çarpıttığı Çataklı’nın açıklamalarını, ‘’122 bin Suriyeli kayıp’’ şeklinde servis etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı!

122 BİN SURİYELİ AVRUPA’YA KAÇAK YOLLARLA GİTTİ

Daha önce Ahmet Hakan’ın CNN Türk ekranlarında sunduğu programda da bu konuyu gündeme getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Türkiye’deki sığınmacıların hepsinin kayıtlı olduğuna işaret ederek, 122 bin kişinin geçici koruma statülerinin askıda olduğunu söylemişti.

GİDENLERİN BİLE KAYDI TUTULUYOR

Çataklı, 122 bin Suriyelinin Avrupa’ya gittiğini ve giderken de Türkiye’den belge almadığını anlatarak, bu kişilerle iki yıldır resmî temas kurulamadığını vurgulamıştı.

Çataklı, buna rağmen sistemde bu kişilerin de kayıt altında tutulduğunu açıklamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir