Sosyal medyanın aydınlattığı cinayet: “Aleyna Çakır” ve korunan katil Ümitcan Uygun…

featured

‘Aleyna Çakır’ adıyla da bilinen 21 yaşındaki Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Ankara’nın Keçiören ilçesindeki evinde iple asılmış şekilde ölü bulunmuştu. Esen’e daha önce şiddet uyguladığı görüntüler çıkan Uygun, Ankara başsavcılığının soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Katil zanlısı Ümitcan Uygun yakalandı, Aleyna Çakır’ın pavyon görüntüleri tekrar gündeme geldi… Mutsuzluğu yüzünden okunuyor…

Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporunda Esen’in tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulunmasının ardından savcılık, ayrıntılı rapor için dosyayı İstanbul’a göndermişti.

Ayrıntılı inceleme

DHA’dan Nursima Özonur’un haberine göre İstanbul Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporunda, Esen’de tespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı kişiye ait olduğunu belirledi.

Raporda, Esen’in asılma dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı belirtildi.

Ümitcan Uygun elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor… Aleyna Çakır’ın cinayet bulgusu bulunmayan adli tıp raporuna öfke büyüyor! İşte Ekşi Sözlük’teki tepkiler…

‘Asılma dışında ölüme delil bulunamadı’

İncelemede kişinin asılma dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı anlatılarak, tespit edilen alkolün de tek başına ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı vurgulandı. Esen’in, zehirlenme sonucu öldüğü yönünde de tıbbi delillere ulaşılamadığı ve ölümün ası sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

Vahim iddialar! Siyasiler, bürokratlar, Aleyna Çakır ve yurtlarda güçlü adamlarla cinsel ilişkiye zorlanan kız çocukları…

Uygun’dan yeniden DNA

Rapor sonrası Ankara başsavcılığı, Esen’in otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için Ümitcan Uygun’dan DNA örneği alınmasına karar verdi.

Bu kapsamda Uygun’dan cezaevine sevk edilmeden önce DNA örneği alındı. DNA örneği, karşılaştırma yapılması için Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderildi.

Aleyna Çakır için adalet tecelli edecek mi? “Eziyet, şiddet, cinsel saldırı ve cinayet şüphesi…”

İncelemede, Esen’den çıkan sperm ve dokuların Uygun’a ait olduğu belirlendi. Rapor savcılığa gönderildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir