Sosyal medya yasası birilerini zıplattı! Ümit Özdağ’ın ‘Artık yalan söyleyemem’ telaşı

Ağzından yalandan başka hiçbir cümle çıkmayan Ümit Özdağ’ı dezenformasyon yasası tedirgin etti. Eski videoları provokasyon malzemesi yaparak özellikle sığınmacılar üzerinden kirli siyaset yürüten Özdağ, ‘’Teklif kabul edilirse yalan söyleyemem’’ korkusu yaşıyor. Öte yandan Özdağ gibi ülkemizde yaptığı provokatif haberlerle adını duyuran Alman DW Türkçe de Almanya’da desteklediği sosyal medya yasasına Türkiye’de karşı çıkıyor…

featured

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, “Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk iki maddesi kabul edildi.

Dezenformasyonla mücadele düzenlemesinin ilk iki maddesi kabul edildi: İnternet basını için flaş değişiklik

Meclis’in açılmasıyla birlikte görüşülmeye başlanan teklif, özellikle bir kesimi tedirgin etti. Bunların başında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geliyor. Çünkü Özdağ, özellikle sosyal medyada yaydığı yalanlarla son dönemlerde gündeme gelmeyi başarıyor.

ÖZDAĞ, YALAN SÖYLEYEMEYECEĞİ İÇİN TEDİRGİN

Popülist söylemleriyle halkı galeyana getirmeye çalışan, iç savaş çığırtkanlığı yaparak Türkiye’yi karıştırmak için elinden geleni yapan Özdağ, özellikle sığınmacılar üzerinden hemen hemen her gün birçok yalan söylüyor, provokasyon yapıyor.

Özdağ, ‘’Teklif kabul edilirse yalan söyleyemem’’ korkusuyla tedirginlik yaşıyor.

ÖZDAĞ GİBİ YASA ALMANLARI DA KORKUTTU

2017’de Almanya’da kabul edilen sosyal medya yasasının reklamını yapan Alman DW Türkçe de harekete geçti. Türkiye’de yaptığı yalan ve algı dolu haberleriyle bilinen DW Türkçe, Türkiye görüşülen teklifi ‘’Sansür yasası’’ olarak lanse etmeye çalışıyor…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir