Sosyal medya dolandırıcılarına 13 ilde operasyon gerçekleştirildi

İstanbul merkezli 13 ilde, sosyal medya hesaplarını çaldıkları kişilerin arkadaşlarını yüksek kâr vaadiyle dolandıran çeteye operasyon düzenlendi. Vurgunun boyutunun 400 bin dolar olduğu (5.4 milyon TL) öğrenildi.

featured

Vatandaşların sosyal medya hesaplarını virüs linkleriyle ele geçiren ve mağdur kişilerin arkadaşlarını bir ‘borsa’ uygulaması üzerinden yüklü miktarda para vaadiyle vurgun yapan şebeke çökertildi.

BORSA UYGULAMASINI KULLANMIŞLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri “nitelikli dolandırıcılık” yapıldığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. İddiaya göre bazı şüpheliler, sosyal medya kullanıcılarının hesaplarını çaldı. Daha sonra ise bu hesaplardaki kişilere bir borsa uygulaması üzerinden büyük para kazandıklarını belirten mesajlar attı.

27 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Mesajı arkadaşının attığını düşünerek uygulamaya giren kişiler yüksek kazanç getireceği vaadiyle uygulamaya para yatırdı. Bir süre sonra arkadaşlarının hesaplarının çalındığını öğren 27 kişi polise giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

40 MİLYON TL’YE ÇIKABİLİR

Polis ekipleri 13 ilde 37 şüpheliye yönelik operasyon başlattı. Şüphelilerden 26’sının bu sabah gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin çalışmaları sürerken tespit edilen vurgun miktarının 400 bin dolar (5.4 milyon TL) olduğu öğrenildi. Ancak polis ekipleri yeni gelecek şikayetlerle rakamın 3 milyon dolara (40.8 milyon TL) kadar çıkabileceğini değerlendiriyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir