Soros’un provokatörü Ümit Özdağ’dan büyük Hatay yalanı

Provokasyon için Hatay'a gitmeye çalışan ırkçı Ümit Özdağ, kente alınmayınca sosyal medya üzerinden yalan rüzgarı başlattı. Twitter'dan "700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’a Zafer Partisi giremeyecekmiş." şeklinde mesaj paylaşan Özdağ, kentte yaşayan Suriyeli sayısını iki kat fazla göstererek insanları kışkırtmaya çalıştı. Halbuki Hatay Valiliği 11 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamada hanelerde tek tek sayım yapıldığını ve kentte 370 bin 260 Suriyelinin yaşadığını açıklamıştı.

featured

Hatay’ı karıştırmaya çalışan ırkçı provokatör Ümit Özdağ, kentte resmi rakamlarla 370 bin 260 Suriyeli yaşamasına rağmen 700 bin Suriyeli olduğunu iddia ederek algı operasyonu yapmaya çalıştı.

Sürekli Hatay sınırına mayın döşeyeceğini vurgulayan Özdağ, Hatay’a giderek kentte huzursuzluk çıkarmaya çalıştı.

HATAY’DAKİ SURİYELİ SAYISINI İKİ KAT FAZLA GÖSTERDİ

Valiliğin kendisini ve partilileri kente almaması üzerine provokasyona sosyal medya üzerinden devam eden Özdağ, “Hatay valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi’nin Hatay’a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’a Zafer Partisi giremeyecekmiş.” şeklinde bir tweet attı.

Hatay’da yaşayan Suriyeli sayısını olduğundan iki kat fazla göstermeye çalışan Özdağ, insanları yalanlarıyla kışkırtmaya çalıştı.

Daha önce de Türkiye’deki Suriyeli sayısıyla ilgili birçok yalan ortaya atan Özdağ’a, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 11 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamayla cevap vermişti.

‘Sınıra mayın yerleştireceğim’ diyen ırkçı Ümit Özdağ ve çetesinin Hatay provokasyonuna izin verilmedi

“SURİYELİ SAYISI HATAY NÜFUSUNUN YÜZDE 20’Sİ”

Vali Doğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hatay’da geçici koruma kapsamına alınan 429 bin 121 Suriyeli var. Bunu bizim nüfusumuza orantılandığımızda, bizim gerçek nüfusumuz içerisinde geçici koruma altına alınan kişi sayısı aslında nüfusun yüzde 20’si. Bu rakam çok abartılıyor. ‘Aslında nüfusun 4’te 3’ü Suriyeli, Hatay’ın yüzde 70’i Suriyeli’ diyenler var ancak bunlar gerçeği yansıtmıyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: ‘Ümit Özdağ’ın Hatay provokasyonuna izin verilmedi’

“FİİLEN HATAY’DA YAŞAYAN SURİYELİ SAYISI 370 BİN”

Hatay’da geçici koruma altındaki Suriyeliler, kentin gerçek nüfusunun yüzde 20’si kadar ancak bunun yanında geçtiğimiz aralık ayında emniyet ve Jandarma birimlerimize fiilen bir sayım yaptırdık. Hanelerde sayım yaptırdık. Fiilen Hatay’da yaşayan Suriyeli sayısını tespit ettirdik. Fiilen Hatay’da yaşayan Suriyeli sayısı 370 bin 260. Bu da Hatay nüfusunun yaklaşık yüzde 18’i. Buradan ayrılanlar arasında eğitim, iş, ticaret veya çeşitli sebeplerle Türkiye’nin başka illerine giden veya gönüllü olarak ülkesine geri dönüş yapanlar var.”

Hatay Valiliği’nden Ümit Özdağ’ın provokasyonuyla ilgili açıklama

“DOĞAN ÇOCUKLARIN YÜZDE 70’İ SURİYELİ DEĞİL”

Vali Doğan, son 12 ayda Hatay’daki tüm hastanelerde 32 bin 783 doğum gerçekleştiğini, bunlardan 22 bin 779’unun Türk vatandaşlarının bebekleri, 10 bin 4’ünün ise Suriyeli koruma altındaki kişilere ait bebekler olduğunu tespit ettiklerini belirterek “Bu rakam Hatay’da doğan çocukların yaklaşık 4’te 1’ine yakın bir rakama tekabül ediyor. Dolayısıyla öyle abartıldığı gibi ‘doğan çocukların yüzde 70’i Suriyeli, 4’te 3’ü Suriyeli’ ifadesi tamamen yanlıştır, çarpıtmadır. Rakamlarla oynamadır. Gerçek rakamlar bunlar ve kayıtlar tutulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir