Soros artığı Osman Kavala için serbestlik çağrısı yapan 10 büyükelçi sınır dışı mı ediliyor?

featured

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı doğrultusunda Osman Kavala için “serbest bırakılma” çağrısı yapmıştı.

“ÜLKEMİZDE AĞIRLAMAK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLAMAZ”

Erdoğan, Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçiyle ilgili “Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye’yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 tane büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, bunu nasıl bıraktırırız gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.” açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, 10 büyükelçiye Osman Kavala tepkisi: “Türkiye’ye ders vermek haddinize mi sizin?”

“SINIR DIŞI EDİLECEKLER”

Erdoğan’ın bu ifadesini kişisel Twitter hesabında değerlendiren Cem Küçük, büyükelçilerin sınır dışı edileceğini savundu.

Küçük, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için çağrı yapan 10 büyükelçi hakkında net konuştu: ‘Dışişleri Bakanımıza söyledim, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz.’ Büyükelçiler deport edilecek” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir