Son Dakika gelişmesi! Ehliyet affı çıkacak mı? Sürücü belgesi affı ne zaman çıkacak?

Seslerini duyurmak isteyen binlerce kişi sosyal medyada "EhliyetAffi" etiketi ile paylaşımlar yaptı. Ceza puanlarından dolayı yada kazaya karışmış şoförler, ehliyet affı ile ehliyetlerine kavuşmayı talep ediyor.

featured

“Ehliyet affı olacak mı? Ehliyet affı ne zaman çıkacak?” soruları sosyal medyada binlerce kişinin en önemli gündem maddesi haline geldi. “EhliyetAffi” etiketi ile binlerce paylaşım yapıldı.

Ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı binlerce kişinin ehliyetine el konulmuş durumda. Ceza puanı ile ehliyetine el konulmuş olanlar ve sürücülükten ekmek kazanan vatandaşlar ehliyet affının gündeme gelmesini talep ediyordu. Son olarak seslerini sosyal medyadan duyurmak isteyenler “EhliyetAffi” etiketi ile binlerce mesaj attı ve konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını talep etti.

EHLİYET AFFI OLACAK MI?

2022 yılında ehliyet affına dair bir çalışma bulunmuyor. Ehliyet affını isteyen vatandaşlar sosyal medyadan şu paylaşımları yaptı;

“Süre cezaları canımıza okudu. Pandemi şartları çok ağır. Sesimizi duyun. İşimizden olduk.”

“Ölümlü ve yaralamalı kazalara karışmamış sürücüler için bir defaya mahsus af gelmelidir.”

“Ehliyete süreAffı milyonlarca çalışanın ekonomiye kazanım olarak dönecektir can ve mal kaybına zarar vermemiş cezalı ehliyetleri para cezası tahsil edilerek iade edilsin mağduriyetler ortadan kaldırılsın.”

EHLİYET SÜRE AFFI GELECEK Mİ?

Ehliyet affına ilişkin şu anda bir çalışma yapıldığına dair açıklama bulunmuyor. Ancak siyasiler zaman zaman bu konuyu TBMM’ye taşıyor. Ceza puanından dolayı ehliyetine el konulmuş olan kişilere af getirilmesi konusu dile getirilmişti. Ancak bu konuyla ilgili resmi kurumların bir çalışması bulunmuyor.

EHLİYETE HANGİ NEDENLERLE KONULUR?

Yasalar trafik kurallarına uymayı öngörüyor. Trafik kurallarına uymayan ve uymamaya devam eden sürücülere para cezası kesildiği gibi ehliyetine el koyma cezası da veriliyor. Aşaığdaki durumlarda ehliyete el koyma cezası uygulanabilir.

100 ceza puanına ulaşmak

Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak

Uyuşturucu kullanmış olmak

Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak

Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması

Sağlık durumunun bozulması

Hız sınırının aşılması

Alkollü araç kullanmak .

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir