Son Dakika! Bakan Süleyman Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na Hrant Dink sorusu: FETÖ’yü kurtarma görevini Kılıçdaroğlu’na kim vermiştir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından SES VER KILIÇDAROĞLU-2 başlığıyla açıklama yayınladı. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun Dink suikastına ilişkin mahkeme kararını yok saydığını ve FETÖ'yü bu davadan aklamaya yönelik açıklamalar yaptığını söyledi.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 17 Nisan’da Hrant Dink Vakfı’na yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamalara Twitter hesabından yanıt verdi.

SES VER KILIÇDAROĞLU – 2 başlığıyla açıklama yayınlayan Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’nun 17 Nisan’da Hrant Dink Vakfı’na yaptığı ziyarette sarf ettiği “tetikçinin hapiste ama katillerin aydınlığa çıkarılmadığı, karanlık odakların açığa çıkarılması gerektiği” yolundaki sözlerine yanıt verdi.

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararı okumadığının belirterek, “Mahkeme tarafından olayın faili net şekilde belirlenmiş, cinayete göz yuman ve amaçları için tedbir almaksızın bekleyenler, ayrıca cinayetin arkasında karanlık odaklar açık şekilde tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 14 Temmuz 2021 tarihli gerekçeli kararına atıf yapan Soylu, “Mahkemece yapılan yargılama sonucunda, söz konusu cinayet eyleminin FETÖ/PDY silahlı terör örgütün talimatları ve örgütün amaç ve ideallerine uygun olarak mahkememiz dosyasında hüküm kurulan sanıkların iştiraki ile işlendiğine kanaat getirilmiştir” bilgisini hatırlattı.

Bakan Soylu açıklamasında, “Kılıçdaroğlu’nun iddiasının aksine Hrant Dink cinayetindeki katil de, katili yönlendirenler de bilinmektedir. Mahkeme bu konuda karar vermiş, cezalar belirlenmiş ve kamuoyu ile paylaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Bakan Soylu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

İçişleri Bakanı Soylu’dan Kılıçdaroğlu’nun cevaplamaktan korktuğu 4 soru: ‘Ses ver’

Kılıçdaroğlu’nun Man Adası yalanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tazminat daha ödeyecek

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir