Anadolu Efes THY Euroleague’de finale yükseldi!

THY Euroleague Final Four ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Yunanistan'ın Olimpiakos takımını son saniye üçlüğüyle 77-74 yendi ve finale çıktı. Anadolu Efes, üst üste üçüncü kez final biletini aldı.

featured

Anadolu Efes THY Euroleague’de üst üste üçüncü kez finale çıktı!

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Sratk Arena’da oynanan maça Euroleague’in son şampiyonu Anadolu Efes Micic, Larkin, Anderson, Moerman ve Pleiss beşiyle başladı.

Olimpiakos, ilk çeyreği de 21-18 önde tamamladı.

İLK YARIYI OLİMPİAKOS ÖNDE TAMAMLADI

İkinci çeyrekte de Olimpiakos üstünlüğünü sürdürdü. Anadolu Efes’te ayakta kalan isim Shane Larkin oldu. Takımını iyi yönlendiren Larkin, kaydettiği sayılarla da farkın artmasına engel oldu. İlk yarının bitimine 1 dakikadan az bir süre kala Anadolu Efes’te, Shane Larkin’in iki şutu isabet bulmadı ve Olimpiakos ilk yarıyı 43-42 önde tamamladı.

İkinci yarıya daha çok potayı düşünerek başlayan Anadonu Efes üst üste basketler oldu. Üçüncü çeyreğin son dakikalarında Olimpiakos kendine gelmeye çalışırken; üst üste sayılar buldu. Tyler Dorsey’in de son saniyelerdeki basketiyle de farkı üçe indirdi ve Anadolu Efes son çeyreğe 66-63 önde girdi.

MUHTEŞEM ÜÇLÜKLE FİNAL BİLETİ

Singleton’un nefis smacıyla dördüncü çeyreğe başlayan Anadolu Efes’e, Olimpiakos’ta Sloukas’la karşılık verdi:68-65. Üçüncü çeyrekte beklentilerin biraz altında kalan Shane Larkin’in basketiyle Anadolu Efes 70-65 öne geçti. Olimpiakos üst üste iki denemesinde isabet bulunca fark 1’e indi: 70-69.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman maçın bitimine 6 dakika 21 saniye kala mola aldı. Sahaya dönüşte iki takım da sayı bulmakta zorlanırken; Tibor Pleiss’ın iki serbest atış sayısıyla Anadolu Efes 73-70 öne geçti. Son dakikalarda iki takım da potayı bulmakta zorlandı. Normal sürenin bitimine 19 saniye kala basket bulan Olimpiakos skoru 74-74’e getirdi.

Vasilije Micic’in son saniyedeki müthiş üçlüğüyle Anadolu Efes maçtan 77-74 galip ayrıldı ve finale yükseldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir