Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den flaş ‘online eğitim’ açıklaması! Sömestr tatili uzayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer katıldığı bir televizyon programında, "Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek." ifadelerini kullandı.

featured

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer NTV’de katıldığı bir programda, “Okulları kapatmak çözüm değil. Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek. Önlemleri üst düzeyde uygulayarak süreci yürüteceğiz. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90.” dedi.

Bakan Özer’in açıklamalarından satırbaşları:

“Bursa’da iki tane Anadolu Meslek Lisesinde hızlı antijen kiti testleri yapılıyor. Onaylanınca okullarda dağıtacağız. Umuyorum Sağlık Bakanlığı’nın ilgili destekleriyle okullarımızda hızlı antijen testleri kitleri kulanmaya başlayacağız.”

“Ümit ediyoruz ki hızlı antijen kitinin ihracat kapasitesi de olacak. Yeni gelişmeleri müthiş bir birikimle yönetmeye pozitif katkısı olacak.”

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan Özer, “Bu kanun, tüm öğretmenlerimizi kapsıyor. Özel okullarda 10 yılını tamamlamış öğretmenlerimiz de uzmanlık sınavlarına katılabilir, sertifikasını alabilir. Ancak, özel okuldaki öğretmen kamuya geçerse özlük haklarından yararlanabilir.” dedi.

2021 KPSS SONUCUYLA ÖĞRETMEN ATAMASI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2021 KPSS sonucuyla mutlaka atama yapılacaktır. Bu konuyla ilgili bir gelişme olursa, kamuya duyuracağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, LGS’de bir değişiklik olmayacağını ve öğrencilerin içinin rahat olması gerektiğini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir