Solana Coin (SOL) Dogecoin’i yerinden etti! Solana Coin nedir, nasıl alınır?

featured

Kripto para piyasası durgun günlerin ardından yeniden hareketlendi.

Yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken Solana Coin (Sol) piyasa değeri bakımından Dogecoin’i geride bırakmış durumda.

Yatırımcısının yüzünü güldüren Solana, son 30 günde %300’ün üzerinde değer kazandı. Solana coine yatırım yapmak isteyenler Solana (SOL) coin nedir, nasıl alınır? Solana coin ne kadar? gibi sorulara yanıt arıyor.

İşte Solana Coin hakkında merak edilenler…

SOLANA COİN NEDİR?

Solana Coin, merkeziyetsizlikten veya güvenlikten ödün vermeden ölçeklenebilirlik sağlamaya odaklanan tek zincirli, delege edilmiş bir Proof-of-Stake protokolü olan Solana’nın yerel token’ıdır.

Solana’nın 2017’nin sonlarında eski Qualcomm, Intel ve Dropbox mühendisleri tarafından kurulduğu ifade ediliyor.

Solana’nın ölçeklendirme çözümünün özü, tek ve güvenilir bir zaman kaynağının olmadığı dağıtık ağlarda zaman sorununu çözmek için tasarlanmış, Proof-of-History (PoH) adlı merkezi olmayan bir saati içeriyor.

Solana kullanıcılarına şu özellikleri sunuyor:

Ölçeklenebilirlik: Solana, blok sürelerini 400 milisaniye olarak korurken saniyede 50.000’den fazla işlemi destekleyebilir.

Merkeziyetsizleştirme: Solana Turbine blok yayılma protokolünün kullanılmasıyla platform, yüksek performanslı ve ölçeklenebilir kalırken binlerce node’u destekleyebilir.

Pahalı olmayan uygulama: Ağdaki işlem maliyetlerinin 1 milyon işlem için 10 ABD dolarına mal olduğu tahmin ediliyor.

SOLANA COİN FİYATI

Solana coin yatırımcısına son günlerde oldukça iyi kazandırdı. Ani bir yükseliş gösteren Solana Coin 7 Eylül 2021 tarihinde 143 dolar seviyesinde işlem görüyor.

SOLANA COİN NASIL ALINIR?

Hali hazırda en yüksek SOL/USDT parite hacmine sahip olan Binance Borsası’dır. Binance’nin ardından OKEx gibi büyük hacimli borsalar gelmektedir. Solana (SOL) coin bilinen pek çok borsadan güvenle alınıp satılabilir durumdadır.

BİNANCE’YE %10 KAMPANYALI KOMİSYON İNDİRİMİ İLE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN VE +%25 BNB İNDİRİMİNİ DE KULLANARAK KAYIT OLUN.

Paribu, BtcTurk, Binance… Hangi borsa daha iyi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir