Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? İşte herkesin merak ettiği sorunun yanıtı

featured

Artan koronavirüs vakaları sonrası Bilim Kurulu tavsiye kararları Kabine toplantısında ele alındı. Yeni tedbirler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre hafta sonları saat 20.00 ila 10.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Ancak açıklama sonrası yaşanan karmaşa sonrası uygulamanın ne zaman başlayacağı konusunda da yaşandı.

Vatandaşlar sokağa çıkma uygulamasının cuma akşamı mı yoksa cumartesi akşamı mı başlayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre; hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar uygulanacak. Pazar günü de saat 20:00’de başlayacak kısıtlama 23 Kasım Pazartesi 05:00’de sona erecek.

KISITLAMA HAFTA İÇİNE DE KAYDIRILABİLİR

Kademeli olarak kısıtlamalar arttırılarak devam edecek. Salgın hızı kesilmezse, hafta sonu tamamen yasak getirilmesi veya sokağa çıkma yasaklarının belli saatlerde hafta içine de kaydırılması planlanıyor. Uzmanlar, şehirlerarası seyahat yasağı beklemediklerini belirtiyor. 15 gün sonra yeniden yapılacak değerlendirmelerde, il pandemi kurulları ve hıfzıssıhha kurulları şehrin ihtiyaçlarına göre bu yasakları genişletebilecek.

POZİTİF ORANI YÜZDE 20

Türkiye’de şu anda aktif vaka sayısının 500 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Testlerin pozitif çıkma oranının geçtiğimiz nisanda yüzde 20 olduğu, şimdi de bu rakama ulaşıldığı belirtiliyor. Filyasyon çalışmalarında, bulaşma hızının çok yüksek olduğunun saptandığı, mutlaka ev içi bulaşmaların önüne geçilmesi gerektiği, komşu ve akraba ziyaretlerinin önlenmesi için kampanyalar yapılması gerektiği ifade ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir