Şok iddia! Akbank verileri dark web üzerinden satışa mı çıkarıldı?

featured

Türkiye’nin en önemli bankaları arasında zirvede yer alan Akbank, ana bilgisayarında yaşadığı sorun nedeniyle bir süredir hizmet kesintisi yaşamıştı.

Yaklaşık iki gün boyunca Akbank mobil, internet, ATM ve kredi kartıyla ilgili tüm işlemlerde aksaklık müşterileri de çileden çıkarmıştı.

Herhangi bir siber saldırı girişimi olabileceği konusunda sosyal medyada bir takım habereler dolaşmaya başlamıştı. Ancak Akbank sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile bu durumun doğru olmadığını ve yaşanan problemin, “ana bilgisayar” kaynkalı olduğunu ifade etmişti.

Fakat bugün dark web ve bazı yabancı forum sitelerinde Akbank’ın müşteri verilerinin satışa çıkarıldığı iddia edildi.

Akbank siber saldırı için ne demişti?

Akbank, ilk paylaştığı açıklamada bu iddialara yanıt vermemiş, daha sonraki açıklamasındaysa yalanlamıştı.

Yapıaln açıklamada şu sözler kullanılmıştı:

“Bugün bankamız sisteminde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.”

Ünlü hacker grubu Anonymous ise “Akbank’a biz saldırmadık. Fakat birçok defa hacklendiklerini biliyoruz. Bu sefer gizlemeyeceklerini düşünüyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Ünlü hacker grubu Anonymous’tan Akbank açıklaması!

Yemeksepeti kullanıcıları da mağdur olmuştu!

Türkiye’nin en güvenilir sipariş uygulamalarından Yemeksepeti, yaşadığı siber saldırı sonucunda birçok kullanıcısına ait çeşitli bilgilerin çalındığını açıklamıştı. Bunun üzerine resmi kurumlar inceleme başlatarak hırsızlığın yapıldığı kaynağı araştırmaya başladı.

Tüm bu incelemeler devam ederken Yemeksepeti kullanıcı bilgilerinin dark web üzerinde satışa çıkarıldığı anlaşılmıştı. Siber korsanlar elde ettiği verileri kripto para sistemi ile dark web’te vitrine koymuştu. Ip adreslerinin açığa çıkmaması için hem dark web hem de kripto para yöntemini belirleyen siber korsanlar, tıpkı yemeksepeti gibi binlerce siteyi hackleyerek yeni bir kazanç kapısı sağlıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir