4 Ekim 2021’de WhatsApp çökünce SMS geri geldi! Gençler bilmez, SMS nedir, nasıl atılır?

featured

SMS metni harfler, rakamlar ve alfanümerik karakterler içerebilir. SMS, telefon, Web, ya da mobil iletişim sistemlerinin bir metin mesajlaşma servisi bileşenidir. Sabit hatlı cep telefonu cihazları kısa metin mesajları alışverişi için izin verilen standart iletişim protokolleri kullanılır. SMS, tahminen 3.5 milyar aktif kullanıcı ile en yaygın kullanılan veri uygulaması olmuştur.

2010 yılı sonunda tüm cep telefonu abonelerinin yaklaşık% 80’i tarafından kullanılmıştır. Bu Mobil İletişim için Küresel Sistem (GSM) standartları serisinin bir parçası olarak 1985 yılında tanımlanmıştır. Gelişmiş mesajlaşma olarak adlandırılan EMS teknolojisi ile de 640 karaktere kadar mesaj gönderebilmek mümkün.

WhatApp, Instagram ve Facebook çöktü

MMS’in Faydaları

MMS, işletmelerin kuponları ve grafik olarak tasarlanmış promosyon malzemelerini doğrudan mobil cihazlara göndererek daha fazla görsel tüketiciye hitap etmesini sağlar. MMS mesajlarının çok daha yüksek bir karakter sınırı vardır (1.600 karakter). Ancak MMS kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü tüm müşterilerin SMS gibi sınırsız MMS mesajlaşma planları yoktur. Bu, hedef kitleniz biraz daha yaşlıysa veya daha dar bütçelere sahipse, bazı olası engellere neden olabilir.

SMS Kullanıcı İstatistikleri

Bugün Amerikalı yetişkinlerin %83’ü cep telefonuna sahip. Bu cep telefonu sahiplerinin neredeyse dörtte üçü günlük olarak kısa mesaj gönderip alıyor.

Pew Research Center tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kısa mesaj kullanarak iletişim kuranlar her gün ortalama 41,5 mesaj gönderip alıyor. Bu, sosyal medyanın ve internet tabanlı mesajlaşma servislerinin yükselişine rağmen her gün milyonlarca kısa mesajın gönderildiği anlamına geliyor.

Hücresel ağlar hala güçlü. Kullanıcılar, akıllı telefonlarında önceki cep telefonlarında olduğu gibi iletişim kurmaya devam ediyor.

İnsanlar Aramalardan Çok Metinleri Mi Tercih Ediyor?

Araştırmalar, SMS metin mesajlarının Y kuşağı için telefon görüşmeleri yerine tercih edilen iletişim biçimi olduğunu gösteriyor. Bir Gallup anketi, Y kuşağının %68’inin her gün SMS mesajlarını kabul ettiğini ortaya çıkardı. Bu oran X Kuşağı’ndan yaklaşık %21 daha fazla. Genç cep telefonu kullanıcıları telefon görüşmelerinden vazgeçmeye başladı ve küçük kısa mesajlarla iletişim kurmayı tercih ediyor. Bu konsept, 80’li ve 90’lı yıllarda SMS teknolojisinin gelişmesinin ardından popülerliğini kanıtladı ve muhtemelen teknolojiyle büyüyen Y kuşağının bir sonucu olarak popülerliğini korudu.

Bununla birlikte, ilginç bir şekilde, kısa mesajlar, hızlı ve kolay metin iletişimine erişemeyenler arasında popüler olmaya devam ediyor. Telefonla konuşmaktan kaçınmak isteyen insanlar olgusu, 21. yüzyılın başında Japonya’da gözlemlendi. “The Inside Text: Social, Cultural and Design Perspectives on SMS” başlıklı 2005 tarihli bir kitap, Japon cep telefonu kullanıcılarının telefon görüşmelerinden kaçınmanın bir yolu olarak nasıl metin mesajlaşmaya yöneldiğini açıklıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir