Sinopharm Kovid-19 aşısı rezervasyonlarına başladı

featured

Çin‘in resmi yayın organlarından Global Times’ın haberine göre, Sinopharm, geliştirmekte olduğu Kovid-19 aşısı kapsamında rezervasyonlarını on-line olarak başlattı.

Sinopharm’ın koronavirüs aşısı rezervasyonlarında öncelik kasım-ocak aylarında yurt dışına seyahat edecek öğrencilere verildi. Denizaşırı görevlerde bulunan kamu personeli ve salgınla mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanları “acil kullanma” hakkına sahip olacak.

Ülke basınındaki haberlere göre, 70 binden fazla kişi koronavirüs aşısı için rezervasyon yaptırdı. Sinopharm’ın aşı çalışmalarında önceliği salgının patlak verdiği Vuhan ve başkent Pekin’e vereceği kaydediliyor.

Sinopharm’a göre 125 ülkedeki örnek gruplarını kapsayan faz 3 deneme testlerinde iki aşı çalışması bulunan şirket, 22 Temmuz’da aşının acil kullanımı için onay aldı.

Çin’de Sinopharm, Sinovac ve CanSino gibi kamuya ait ilaç firmaları, Çin Askeri Tıp Akademisi, Vuhan Viroloji Enstitüsü, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü gibi kurumlar ile iş birliği içinde aşı çalışmaları yürütüyor.

SinoVac’ın geliştirdiği CoronaVac’ın yanı sıra Sinopharm’ın Vuhan Viroloji Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü ile geliştirdiği iki aşı adayı en fazla umut bağlanan çalışmalar arasında görülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir