Sinan Oğan’dan ahlaksız provokasyon! Balkan Göçmenleri’ne “sığınmacı” dedi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV'de katıldığı programda Balkanlardan mübadele ile gelen Türkler dahil geçmişten bugüne Türkiye topraklarına gelen göçmen sayısının 10 milyon 200 bin olduğunu söyledi. Gökçek'in bu açıklamasını paylaşan provokatör Sinan Oğan kendi verdiği sayının da aynı olduğunu iddia ederek Balkan Göçmenleri için de "sığınmacı" ifadesini kullandı.

featured

Türkiye’ye sığınan yabancılar üzerinden provokasyon yapan isimlerin başında gelen Sinan Oğan, Türkiye’ye mübadele ile gelen Balkan Göçmenlerini de sığınmacı olarak nitelendirdi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV’de katıldığı programda Türkiye topraklarına gelen göçmen sayısı hakkında bilgi verdi.

Gökçek, Osmanlı Devleti’ne sığınan Seferad Yahudilerinden başlayarak 1900’lü yıllarda mübadele yoluyla Türkiye’ye dönen Balkan Göçmenleri ve son olarak savaştan kaçan yabancılar dahil edildiğinde toplam 10 milyon 200 bin kişinin Türkiye’ye göç ettiğini söyledi.

Sinan Oğan, Gökçek’in verdiği toplam göçmen sayısını Twitter hesabından paylaşarak kendinin de aynı sayıda sığınmacı olduğunu söylediği için hakkında soruşturma başlatıldığını iddia etti. Oğan bu ifadeleriyle Balkan Göçmenleri’ni de sığınmacı olarak gördüğünü onaylamış oldu.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN NÜFUS MÜBADELESİ NEDİR?

1923 yılında Lozan Barış Antlaşması’na ek olarak yapılan sözleşme uyarınca Türkiye ve Yunanistan’da yaşayan yabancılar zorunlu göçe tabi tutuldular. Mübâdele ile 1 milyon 200 bin Ortodoks Hristiyan Rum, Anadolu’dan Yunanistan’a; 500 bin Müslüman Türk de Yunanistan’dan Türkiye’ye göç etti.

Kurt görünümlü çakallara dikkat! Sinan Oğan’dan yine Türk ordusuna iğrenç iftira…

Ya aptal ya provokatör! Sinan Oğan yine eski tarihli videoyu ‘yeni’ diyerek yayınladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir