PKK’lı hesapları referans alan Sinan Oğan’dan bir gün arayla 2 farklı Suriyeli sayısı: 1 günde 4 milyonluk fark…

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, dün yaptığı açıklamada Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi isimler hakkında dezenformasyon yaptıkları için Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. Sinan Oğan'ın Türkiye'de bulunan Suriyeliler konusunda verdiği rakamlar ise sosyal medyada dalga konusu oldu.

featured

MHP’den ihraç edildikten sonra siyasi kariyerini TV tartışma programlarında sürdüren Sinan Oğan’ın Türkiye’de bulunan sığınmacılarla ilgili yaptığı provokatif açıklamalar sosyal medyada dalga konusu olmaya başladı.

BİR GÜNDE 4 MİLYON MÜLTECİ AZALTTI

Oğan, 3 Mayıs günü 10 milyon olarak açıkladığı sığınmacı sayısını 4 Mayıs günü 6 milyon olarak duyurdu. İçişleri Bakanlığı’nın kendisini hedef alan sert açıklaması sonrası 10 milyondan 6 milyona inen Oğan, sosyal medyada dalga konusu oldu.

REFERANSI PKK’LI HESAPLAR

Milliyetçi olduğunu söyleyen ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine PKK’lı hesaplar tarafından verilen rakamlara inanan Sinan Oğan’ın sosyal medyada paylaştığı videoları da PKK’lı hesapları takip ederek aldığı ortaya çıktı.

PKK’lı hesapların İran tarafından paylaştığı ve Türkiye sınırına geçiş olarak lanse ettiği videolara inanan Oğan’ın niyetinin ne olduğu hala merak konusu olmaya devam ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir