Sinan Oğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi hakkında konuştu

featured

Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri” sözlerini yorumladı.

Sinan Oğan, tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın 20 Ocak’tan önce bırakalacağını açıkladıktan sonra nedenini anlattı.

Sinan Oğan, Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyu programında Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu ile ilgili yaptığı açıklamaları şöyle yorumladı:

“Bülent Arınç sıradan bir isim değil. Bir çok bakanlıklarda görevlerde bulunmuş. Meclis Başkanlığı yapmış. AK Parti’nin kuruluşundaki 3 isimden birisi. Cumhurbaşkanının da zaman zaman görüşüne başvurduğu birisi. Resmi sıfatı olarak da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi bir isim.

Sayın Arınç nevi şahsına münhasır bir isim olsa da… Arınç’ın tek başına “Bugün de çıkayım, gündem olayım” diye bir açıklamada bulunduğuna inanmak için siyasetin çok uzadığında olmak lazım.

Arınç’ın bu açıklamalarının AK Parti’nin bundan sonraki önümüzdeki süreç içerisende gelecek planlamasından çok bağımsız olmadığı kanaatindeyim.

REFORMLARIN VE BERAT ALBAYRAK’IN İSTİFASININ ARKASINDA ABD SEÇİMLERİ YATIYOR!

Ekonomi kötü ama. Ekonomi 2 ay öncede kötüydü. 2 ay önce çok iyi değildi ekonomi. Birden bire bu hukuk, ekonomi reformları… Bakanın (Berat Albayrak) istifası bunların çoğunun arkasında Amerika’daki seçimler yatıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sıkışmışlığı var. Sayın Erdoğan bunu bir şekilde ABD Başkanı Trump ile götürüyordu. Ama yeni gelen Devlet Başkanı Biden’ın özellikle demokratik değerler konusunda hassas olacağı… Hassasiyeti de yanlış anlaşılmasın işlerine geldikleri gibi kullanıyorlar. O da ayrı bir mesele. Ve Türkiye’nin üzerine bu noktada ciddi bir şekilde geleceğini zaten gelmeden önce ifade etmeştir.

Sayın Arınç’ın iki sembol isim üzerinden ifade ettiği, bu konudaki seçimler isimler tesadüf değildir. Arınç’ın seçmiş olduğu isimler Amerikan Başkanı’nın Türkiye’ye 20 Ocak’tan sonra dayatacağı isimlerdir. Dolayısıyla ortada bir nevi iyi polis, kötü polis meselesi vardır. Arınç’ın ortamı yumuşatmak için bir takım tepkileri defetmek için. Öyle bir görevi ifada bulunacağı açıktır. ”

Sinan Oğan, Hülya Hökenek’in “Joe Biden göreve geldikten sonra ‘Demirtaş’ı ve Kavala’yı çıkartın’ baskısıyla mı karşılaşacağız?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

REFORMLARI BERAT ALBAYRAK MI ENGELLİYORDU?

“Türkiye’de sadece Berat Albayrak’ın istifası ile bu sürecin başladığını ve bütün reformların… Yani Berat Albayrak istifa etmeseydi böyle hukuk reformu, ekonomide reformlar olmayacak mıydı? Berat Albayrak mı engelliyordu reformları? Sayın Cumhurbaşkanının damadı mı Türkiye’nin önündeki en büyük engeldi de o istifa edince başladı? Hayır!

Bütün bunların arkasındaki temel sebep; Türkiye’nin önümüzdeki süreç içerisinde…. Bakınız 10 Aralık’ta Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye dönük ciddi bir ekonomik ambargo tehdidi var. Türkiye’de ekonomi yolunda gitmiyor. Doğru. Ama dış politikada da işler yolunda gitmiyor. Yeni oluşan uluslararası dengede özellikle de Biden’ın gelmesiyle…

’20 OCAK’TAN ÖNCE OSMAN KAVALA’YI BIRAKACAKLAR”

Ben size şunu söyleyeyim; 20 Ocak’tan önce büyük ihtimalle Osman Kavala’yı bırakacaklar. Ben Osman Kavala’nın dosyasının içerisine çok vakıf değilim.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Selahattin Demirtaş meselesi o kadar kolay değil. Ama bütün Türkiye’ye dönük o anlamda baskıların olacağı açıktır. Hükümet bu baskıları ne kadar karşılayabilir? Özellikle bu ekonomik durumda ona bakmak lazım.

Ayrıca ben AK Parti içerisinden Arınç’a yapılan eleştirileri samimi bulmuyorum. Son derece samimiyetsiz buluyorum. ”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir