Şile Kaymakamlığı’ndan Gülşen konseri açıklaması

Şarkıcı Gülşen'in Şile'de vereceği konser bir son dakika kararıyla iptal edildi. Şile Kaymakamlığı tarafından iptal edildiği iddia edilen konserle ilgili flaş bir açıklama geldi. Şile Kaymakamlığı, ilçede düzenlenecek konsere ilişkin verilen bir iznin iptali ve yasaklama gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

featured

Sahne kıyafetleriyle magazin gündemine sık sık gelen Gülşen son dakika gelen iptal haberiyle şoke oldu. Gülşen’in konseri son anda iddialara göre Şile Kaymakamlığı tarafından iptal edildiği açıklanmıştı. Ancak olayın arka planı ortaya çıktı.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Şile Kaymakamlığı ise bu iddialar sonrası hemen bir açıklama yaptı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meşrutiyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletme sahibi tarafından 23 Temmuz’da canlı müzik konseri düzenlemek için 22 Temmuz’da Kaymakamlığa verilen dilekçeyle izin talebinde bulunulduğu aktarıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bazı basın yayın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Şile’de düzenlenecek konser Kaymakamlık tarafından iptal edildi” şeklindeki asılsız haberler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

İlçemiz Meşrutiyet Mahallesinde faaliyet gösteren bir işletme sahibi tarafından 23 Temmuz 2022 tarihinde canlı müzik konseri düzenlemek için 22 Temmuz 2022 tarihinde Kaymakamlığımıza verilen dilekçeyle izin talebinde bulunulmuştur.

Aynı gün yapılan incelemede; konser düzenlemek isteyen işletmenin “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında ana faaliyet konusunun “Büfe İşletmeciliği” olduğu, “Canlı Müzik İzin Belgesi” bulunmadığı anlaşılmıştır.

Başvuru sahibine, eksikliği bulunan hukuki belgelerin tamamlanması halinde gerekli izinlerin verileceği bildirilmiştir.

Daha önceden verilmiş iznin iptali ve yasaklama gibi bir durum söz konusu değildir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir