Türkiye Sıla Şentürk’e ağlamıştı! Katil Hüseyin Can Gökçek’in internet araması şoke etti: ‘Uçakta bıçak gider mi?’

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü öldüren 22 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek hakkında iddianame hazırlandı... Gökçek hakkında "Tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası" talep edildi. Katilin, vahşetten önce yaptığı internet araması şoke etti...

featured

Giresun’da, 16 Şubat 2022 tarihinde, 16 yaşındaki Sıla Şentürk‘ü, bıçakla boğazını keserek öldüren Hüseyin Can Gökçek(21) havalimanından kaçarken yakalanmıştı.

Sanık Gökçek çıkarıldığı mahkemenin ardından tutuklu Espiye ilçesindeki L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna, ardından güvenlik gerekçesiyle Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz kurumuna nakledildi.

Gökçek’e, Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yapılan muayenesinde, akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verilmişti.

Hüseyin Can Gökçek (22) Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame 1.Ağır ceza Mahkemesince kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede, sanık Gökçek’in ifadesi doğrultusunda Giresun Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesinin otopsi raporları incelendi.

Sanık Gökçek için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince verilen “akıl sağlığı tam” raporunun da yer aldığı iddianamede, Gökçek hakkında “tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası” talep edildi.

“UÇAKTA BIÇAK GİDER Mİ?”

Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda sanığın eylemi öncesi “Uçakta bıçak gider mi” şeklinde internetten arama yaptığının belirlendiği iddianameye kaydedildi.

Sanık Gökçek’in , cinayet öncesi ve sonrası işlemiş olduğu suçu gizlemeye dönük eylemlerine işaret edilen iddianamede, “sürekli araç değiştirdiği, kamera ve benzeri kayıt cihazlarının görüntü almasından kaçındığı” belirtildi.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan ve yargılanmasına 7 Eylül’de başlanacak olan Gökçek için ayrıca, mağdura yönelik “cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlamasıyla bir davadan daha yargılandığı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir