SİHA haberlerine Bakan Varank’tan tepki: “Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim, artık ASELSAN üretiyor”

featured

Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ürettiği insansız hava araçlarının Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan’a karşı kullanıldığının tespit edilmesi üzerine bugün söz konusu teknolojinin Türkiye’ye ihracat izninin iptal edildiğini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Garneau, “Teknolojinin bu şekilde kullanımı Kanada’nın dış politikasıyla da, Türkiye’nin verdiği son kullanıcı taahhütleriyle de uyuşmamaktadır” dedi.

Kanada SİHA parçaları için uyguladığı ihracat dondurma kararını kalıcı hale getirdi

Bakan Varank’tan sert tepki

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BBC Türkçe’nin “Kanada, Türkiye’ye İHA üretimi için teknoloji ihracatı iznini iptal etti” başlıklı haberine sert tepki gösterdi.

Bakan Varank, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Şöyle bir baktım, bu haberi görüp mutluluktan uçan baya kişi var. Yazık! Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim: Türkiye’nin Kanada’dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok. SİHA’lara faydalı yük olarak takılan kameralar vardı, onu da artık ASELSAN üretiyor” ifadeleri kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir