Sigaraya zam mı geldi? Temmuz 2022 güncel sigara fiyatları

Sigaraya gelen peş peşe zamların ardından yeni zam gelip gelmediği merak konusu oldu. En düşük ve en yüksek sigara fiyatları internetten araştırılıyor. Geçtiğimiz haftalarda ÖTV zammının ardından 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79'a çıkarılmıştı. En son da bir sigara grubunda daha fiyat artışı yaşandı. Peki sigaraya zam mı geldi? İşte güncel sigara fiyat listesi…

featured

26 Temmuz 2022 Salı gününde sigara fiyatlarına yeni bir zam uygulanıp uygulanmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Sigara zammı sigara kullanıcıları tarafından yakından sorgulanırken, en düşük ve en yüksek sigara fiyatları da ilgiyle takip ediliyor. Son olarak sene başından itibaren sigaralara 8 TL zam uygulaması yapılmıştı. Peki sigara fiyatlarına tekrardan zam geldi mi?

26 TEMMUZ SİGARA FİYATLARINA ZAM GELDİ Mİ?

Sigaraya yapılan zamların ardından ürünlerdeki fiyatlar tütün kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Sigaraya geçtiğimiz günlerde uygulanan %10’luk ÖTV artışı sonrası 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 liraya yükselmişti. Yaşanan gelişme sonrası sosyal medyada ise sigaraya 9 TL zam geleceği iddia edilirken, son fiyatlar da merakla takip edilmeye başlandı.

Son zam uygulaması sonrası %10’luk ÖTV artışı sonrası 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi 1.69 lira artış göstermişti ve son zam geçtiğimiz ay uygulanmıştı. Yapılan ÖTV zammı sigara paket fiyatlarına henüz yansımış değil. Ancak uygulanan zam oranı fiyatlara yansıdıktan sonra sigaralarda 2 ila 4 lira arasında bir artış yapılması bekleniyor.

Tiryakilere kötü haber! Sigaraya zam geldi…

2 LİRA ZAM GELMİŞTİ

Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş ise, geçtiğimiz günlerde bir sigara grubuna daha 2 lira zam geldiğini açıkladı.

Ayrıca bu sene alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması beklenen %60’a varan ÜFE güncellemesi de sigaralara uygulanmayacak.

26 TEMMUZ EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI NE KADAR?

Sigara fiyatlarındaki son durum vatandaşların gündeminde bulunuyor. Sigara gruplarındaki en ucuz ve en pahalı fiyatlar merak ediliyor. Yapılan zamlar sonrası en düşük sigara fiyatı 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL’yi görmüş olacak.

EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI NE KADAR?

Sigara zammının ardından Japan Tobacco International (JTI) grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 30 TL’yi gördü.

Gruptaki sigaralara gelen 2’şer liralık zamla birlikte BAT grubunda en düşük fiyatlı sigarası 27.50 lira oldu. Philip Morris’in en düşük sigarasının fiyatı ise 27.50 lira olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL’yi gördü.

İmperial grubuna da gelen 2 TL’lik zam sonrasında en düşük fiyatlı sigarası 25 lira oldu. İmperial’in en yüksek sigara fiyatı 31 TL’yi gördü.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir