“Dogecoin katili” SHIB rekor üstüne rekor kırıyor! Shiba Inu (SHIB) nedir, nasıl alınır?

featured

Tıpkı Dogecoin gibi şaka amacıyla piyasaya sürülen ve Dogecoin’den daha başarılı olma hedefi doğrultusunda ilerleyen Shiba coin Gate.io, Binance ve Paribu üzerinden listeleniyor.

Ethereum tabanlı bir proje olan Shiba INU 2020 yılının ağustos ayında piyasaya sürüldü.

REKOR KIRDI

‘Ryoshi’ adı verilen anonim kişi ya da kişiler tarafından yaratılan Shiba Inu NFT piyasasında köpek temalı eseler üreten sanatçıları destekleyerek bağış toplayan bir projeye dönüştü.

Shiba Inu (SHIB) coin fiyatı bugün erken saatlerde 0,00005722 dolar ile bir rekor seviyeye ulaştı.

PİYASA DEĞERİ 21 MİLYAR DOLARI AŞTI

Piyasa değeri 21 milyar doları aşan Shiba Inu, şimdi Japon otomobil üreticisi Nissan’dan (19,9 milyar dolar) ve Güney Koreli teknoloji şirketi LG Electronics’ten (19,88 milyar dolar) daha büyük.

Shiba Inu (SHIB) son yedi gün içinde %71 arttı ve bir kez daha en iyi performans gösteren altcoin’lerden biri oldu.

Dogecoin (DOGE), yalnızca %1,55’lik mütevazı bir artışla 9. sırada yer alıyor ve onu USD Coin (USDC) izliyor. Shiba Inu, Bitcoin hacmini neredeyse ikiye katlayarak Coinbase’de en çok işlem gören kripto para birimi olmaya devam ediyor.

SHIBA INU NEDİR?

SHIBA INU (SHIB), merkezi olmayan bir topluluk inşası temelli bir deney olarak tanımlanıyor ve Dogecoin‘e benzer başka bir meme kripto parası şeklinde nitelendiriliyor. SHIB, SHIBA INU’nun yerel token’ı ve merkezi olmayan bir değişim olan ShibaSwap’i kullanmak için bir teşvik olarak listelenen ve kullanılan ilk token.

Piyasadaki çoğu token gibi Ethereum tabanlı ERC-20 token olan SHIB, “merkezi olmayan bir topluluk oluşturma deneyi” olarak tanımlanıyor.

SHIB, NEDEN “DOGECOİN KATİLİ” OLARAK ANILIYOR?

Öncelikle bu tanımlamanın yatırımcılar tarafından değil SHIB topluluğu tarafından lanse edildiğini belirtmekte yarar var. Toplulu, henüz gerçekleşmemiş bir hedef üzerine, dikkat çekmek amacıyla bu benzetmeyi yapıyor. Kendilerine göre SHIB’in DOGE’den en önemli farkı bir ekosistemi bulunması. Bu ekosistemin içerisinde ShibaSwap adında SHIB’in öncülük ettiği bir kripto para borsası da var.

SHIB ekosisteminin bir diğer üyesi de BONE. Topluluk tarafından yeni bir Dogecoin katili olarak adlandırılan BONE, henüz yayında değil. Ancak DeFi (Merkeziyetsiz Finansal Yapı) olarak planlandığı açıkça belirtiliyor.

SHIB NASIL ALINIR?

Shiba INU coin birçok kripto para borsasından satın alınabiliyor. Gate.io, Binance ve Paribu üzerinden listelenen Shiba INU coin yatırımcıları 1 cent olması beklentisi içerisinde

Paribu, BtcTurk, Binance… Hangi borsa daha iyi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir