Sherlock’un 5. sezonu yine başka bahara kaldı! Benedict Cumberbatch, Netflix’in The 39 Steps dizisinde başrol oynayacak

featured

Başrolünde son yıllarda Marvel Sinematik Evreni’ndeki Doctor Strange rolüyle adından söz ettiren, son olarak War Magician filmine dahil olduğunun haberini verdiğimiz Benedict Cumberbatch‘in yer alacağı mini dizinin hikâyesi John Buchan‘ın 1915 yılında yayımlanan ve 1935 yılında Alfred Hitchcock tarafından sinemaseverlerle buluşturulan aynı isimli romanından uyarlanacak. Mini dizi, Patrick Melrose’dan sonra Edward Berger ve Cumberbarch’i yeniden bir araya getirmiş olacak.

Deadline’ın haberine göre Benedict Cumberbatch’in aynı zamanda yapımcıları arasında yer alacağı mini dizinin her biri bir saat sürecek en az altı bölümden oluşması bekleniyor. Mini dizinin çekimlerinin ise önümüzdeki yıl içerisinde belirlenecek uygun bir zaman diliminde Avrupa’da başlaması planlanıyor.

John Buchan’ın romanından uyarlanacak

1935 yılında Alfred Hitchcock’un Robert Donat ve Madeleine Carroll gibi isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosuyla sinemaya uyarladığı,Hitchcock sinemasında ilk kez MacGuffin örneğine rastlamamızı sağlayan versiyonundan sonra Netflix tarafından mini dizi formatında yapılacak olan versiyonun başrolünü geçtiğimiz günlerde Amerika’da izleyiciyle buluşan The Mauritanian’da Jodie Foster ile birlikte yer alan, The Courier filminde iseKüba Füze Krizi’ni sona erdiren İngiliz ajanı Greville Wynne‘i canlandıran Benedict Cumberbatch üstlenecek. Bu defa Mark L. Smith’in senaristliğini üstleneceği The 39 Steps’in hikâyesi sıradan bir adamken kendisini beklenmedik bir şekilde uluslararası bir casusluk entrikasının içinde bulan Richard Hannay’e odaklanıyor.

Türkçe’ye 39 Basamak olarak da çevirilen yapımın hikâyesinde cinayetle yargılanan Hannay, aniden aranan bir suçlu haline geliyor ve insanları suçsuzluğuna inandırarak adını temize çıkarmaya çabalıyor. Daha önce pek çok kez televizyona ve sinemaya uyarlanan, fakat en bilinen versiyonu Alfred Hitchcock’un karakterlerle ve olaylarla muzipçe oynadığı The 39 Steps isimli filmi olan hikâyenin Netflix çatısı altında Cumberbatch, Berger ve Smith’in katkılarıyla nasıl bir hale dönüşeceği, Hitchcock versiyonunda filme adını vermesine rağmen ne olduğu hakkında doğru düzgün bilgi verilmeyen 39 Basamak unsurunun bu kez nasıl ele alınacağı ise merak konusu.

Sherlock dizisine 5. sezonu bekleyenler umutsuz

Benedict Cumberbatch’in çok sevilen ve reytingleri iyi giden Sherlock dizisinden ailesine daha çok vakit ayırmak bahanesiyle ayrılmasından sonra o dizi senin bu film benim proje proje gezmesine Sherlock hayranları çok kızgın. The 39 steps dizisinin duyurulmasının ardından Sherlock dizisi fanları sosyal medyada Benedict Cumberbatch’i hedef aldı. İşte o paylaşımlar:

https://twitter.com/veslibenjaminn/status/1380817412757544960?s=20

https://twitter.com/kedipisip/status/1380828329650032645?s=20

https://twitter.com/sofianinmekani/status/1380836887984754691?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir