Seyhan Soylu ile Ata Çağlayan “Örfi Nikah” ile evlendiler

Alsana Haber adlı programın Moderatörü Seyhan Soylu ve sevgilisi Ata Çağlayan, “Örfi Nikah” ile evlendiklerini duyurdu. Soylu, Örfi Nikah’ın ne olduğuna dair detaylı bir açıklama da yaptı.

featured

Seyhan Soylu ve sevgilisi Ata Çağlayan, çok tartışılacak “Örfi Nikah” ile dünya evine girdi.

Alsana Haber adlı programın Moderatörü Seyhan Soylu, sosyal medya hesabından bir süre önce Seda Sayan’ın eski sevgilisi Ata Çağlayan ile bir arkadaşlığa başladığını duyurmuştu. Soylu, hayranlarına ” Eğer karşılıklı duygusal bir şey de olursa bunu ilk siz öğreneceksiniz ” diye duyurmuştu.

Bugün de sayfasından “Sevgili takipçilerim size eğer bir şey yaşarsam söz vermiştim. İlk siz benim ağzımdan doğruyu duyacaksınız.” notu ile bir paylaşım yaptı.

“ÖRFİ NİKAH İLE EVLENDİK”

Ünlü Moderatör Seyhan Soylu, “Allah ne yazdıysa o olur. İlk nikâhımız (Örfi Nikah) sevgili canlarım. Tarihin en eski nikahından başladık.
Örfi Nikah, Mısır’da milattan önce aracısız Allah’ı şahit tutarak iki kişinin, kara sevdalıların, fakirlerin ve koşuluz sevenlerin nikahıdır. Bu nikah, herkesten gizli yapılır. Bu nikâhta tek şahit Yüce Yaradan’dır. Sakın bu nikahı İranlı Şiilerin (MUTA NİKAHI) gibi seks için aracı olarak kullanılan bir nikah zannetmeyin. Örfi Nikahı, ahiret nikahı olarak da tanımlanır.” dedi.

“TÜM NİKAH RİTÜELLERİNİ YAPACAĞIZ”

Soylu bir başka paylaşımında ise “Kendisine ‘İlk önce Örfi Nikah ile evlenmek isterim. Sonrasında tüm İslami, mezhep ritüelleri, Belediye Nikahı hatta ecdadımıza giderek şaman nikahı bile istiyorum ki seni ahirette de bulabileyim Atam’ dediğimde. Ata bey yüzüme baktı, tebessüm etti ve ‘Sen ne istiyorsan yüreğinde sıkışık ne varsa bırak sal gitsin. Canın ne istiyorsa o olacak.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

ÖRFİ NİKAH NEDİR?

Hiç kimseye duyurulmadan yapılan ve tamamen gizli bu nikaha Mısır ve Ürdün’de rastlanıyor. Bu nikah türünün işsizlik ve fakirlik sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir