Sevmek Zamanı final yaparken Tozluyaka nasıl zirveye çıktı? İşte iki dizi arasındaki temel farklar

Atv'de ekrana gelen Sevmek Zamanı, yaz dizileri arasında en iddialı projelerdendi ancak beklenen ilgiyi görmedi. Final kararı alınan diziyle aynı gün ekrana gelmeye başlayan Tozluyaka ise kısa sürede reytinglerde zirveye çıktı. İşte iki dizi arasındaki farkı ortaya çıkaran detaylar...

featured

Atv’nin iddialı yaz dizisi Sevmek Zamanı adım adım finale yaklaşıyor. Beş bölüm ekranda kalması kararının alınmasının ardından Sevmek Zamanı dizisinin geriye sadece iki bölümü kaldı. Dördüncü bölümü 11 Temmuz pazartesi günü yayınlanacak olan Sevmek Zamanı dizisi, 18 Temmuz akşamı ise beşinci ve final bölümü ile izleyicilerine veda edecek.

DİZİYLE İLGİLİ YETERİNCE BİLGİ PAYLAŞILMADI

Kağan ve Firuze’nin aşk öyküsü olarak öne çıkan dizinin hikayesinin izleyiciler tarafından tam olarak anlaşılamadığı eleştirileri sosyal medyada yapılmıştı. Projenin ilk tanıtımının yapıldığı dönemde de diziyle ilgili yeterince bilgi paylaşılmaması ve hikayenin gizlenmesi izleyicilerin ilk bölümlerden tam olarak diziye ısınmasını da zorlaştırdı.

TOZLUYAKA BAŞARILI TANITIM STRATEJİSİ İLE ÖNE ÇIKTI

Sevmek Zamanı dizisi pazartesi akşamları reytinge yenilirken, rakibi Tozluyaka’nın çok başarılı bir çıkış gerçekleştirmesi de manidar oldu. Tozluyaka dizisi çok başarılı bir tanıtım stratejisi ile yola çıktı ve etkili fragmanlar ile kısa sürede dikkat çekti. Gençlik dizisi olması ve Fox TV’nin de güçlü bir tanıtım stratejisi sergilemesi ile pazartesi akşamları Tozluyaka’nın birinciliklerine sahne olmaya başladı.

HİKAYE İZLEYİCİYİ TATMİN ETMEDİ

İzleyici sayısının düştüğü ve reyting elde etmenin çok zor olduğu yaz döneminde Sevmek Zamanı dizisi ise rakibinin bu güçlü çıkışının karşısında bir varlık sergileyemedi.

İlhan Şen ve Deniz Işın ikilisi iyi bir dizi çifti olsa da hikayeye yönelik olarak izleyicilerin yeterince tatmin olmaması ve biraz da kafa karışıklığı yaşaması Sevmek Zamanı dizisinin en büyük handikapı oldu.

Bu durum da televizyon kanalı yöneticilerine ve yapımcılara izleyicilere proje başlamadan önce daha doyurucu ve hikayeyi ortaya koyan bilgileri vermenin, güçlü tanıtımlar ile ilgi çekmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Sevmek Zamanı dizisi 18 Temmuz Pazartesi akşamı beşinci bölümü ile bu yaz döneminde ekrana veda eden ilk dizi olarak de dikkatleri çekmiş oldu.

Kaynak: SuperHaber

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir