Serpil Barlas son yolculuğuna uğurlandı! İşte cenaze töreninden görüntüler…

featured

1980’li yıllarda yıllarda seslendirdiği şarkılarla büyük bir hayran kitlesi yakalayan ve üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle de gündem yaratan usta sanatçı Serpil Barlas, 64 yaşında hayata veda etti.

Serpil Barlas, önceki gün gece saat 23.00 sıralarında Beşiktaş’taki evinde akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

İstanbul’da bir dönem Türk müziğinin güçlü isimleri arasında yer alan Serpil Barlas’ın cenazesi, Feriköy Mezarlığı’nda öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Ferikoy mezarlığına defnedildi.

Eşi Uğur Dikmen ve aile yakınlarının hazır bulunduğu cenaze namazının ardından anneannesi Macide Balkış’ın bulunduğu aile kabristanına defnedilen Serpil Barlas’ın cenazesine katılım az oldu.

21 yıllık eşi Serpil Barlas’ın cenaze namazında konuşan eşi Uğur Dikmen ‘Kalbinde ritim bozukluğu vardı. Bir anda aramızdan ayrıldı, ilahi takdir’ dedi. Eşi Serpil Barlas’ın müzikle hala uğraşmak istediğini fakat sağlığının el vermediğini söyleyen Uğur Dikmen ‘Sağlığı olsa single yapacaktı’ dedi.

Serpil Barlas kimdir?

Annesi Türk müziği solisti Aysel İpar, babası Kazım Polat. 1960’lı yıllarda şehir tiyatrolarında sanat hayatına başlamıştır. Zamanın ünlü orkestralarında solistlik yapmıştır. 1970 yılında Altın Ses Yarışması’nda Nilüfer’in ardından ikinci olmuştur. 1976-1978 yılları arasında birkaç 45’lik plak doldurmuş ve bunların arasında en çok Oldu Olanlar (orj. Dibi Dibi Daba da) adlı parça ile adından söz ettirmiştir. 1978’de Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finalinde “Yaşamaya Bak” isimli şarkı ile katılmıştır. 1978 yılında ABD’ne yerleşerek bu ülkede 15 sene ikamet etmiştir.

1993 yılında Türkiye’ye dönüşünden sonra AIDS ile mücadelede öncülük yaparak sanat camiasında bir ilke imza atmıştır. Gerek AIDS gerekse sahipsiz sokak çocukları ve Bosna’daki sistematik soykırım gibi toplumsal konularda yaptığı çalışmalarla kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmış ve ünlü müzisyen Uğur Dikmen’in desteğiyle yaptığı albümlerinde bu konulara temas eden “Benim Adım İnsan”, “Sahipsiz Çocuklar” , “Bosna” adlı şarkıları ile üstlendiği misyonu savunmaya çalışmıştır. Flash TV’de 3 sene (1998-2001) “Serpil Barlas’la Kurdele” adlı televizyon programını hazırlayıp sunmuştur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir