Serok Ahmet’e Diyarbakır’daki evlat nöbetinde acılı ailelerden tepki: “HDP kapatılmasın mı?”

featured

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Cezaevi önünde basın açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, 12 Eylül 1980 darbesi kınayarak, “Bir kez daha 12 Eylül darbecilerini, o darbeyi destekleyenleri, meşru kılanları, burada Diyarbakır Cezaevi’nde ve diğer cezaevlerinde sağcı solcu Türk, Kürt, Alevi kim olursa olsun her bir insana işkence yapanları insanlık onurunu zedeleyenleri buradan bir kez daha en şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

“ANADİLDE EĞİTİM” MESAJI

Davutoğlu, Gelecek Partisi olarak, insan onurunu temel ilke aldığımızı parti programında beyan etmiş bir parti olarak bugün burada Diyarbakır Cezaevi önünde bütün bir ülkeye seslenmek istiyoruz. Birincisi; bundan sonra şu veya bu şekilde, dolaylı veya doğrudan darbe girişiminde kim bulunursa bulunsun, hangi gerekçeyle bu darbe girişiminin meşrulaştırmak isterse istesin biz Gelecek Partisi olarak bunun karşısında dimdik duracağız.

İkincisi, insanlık onurunu zedeleyen işkence tümüyle ülke gündeminden kalkana ve bir daha insan haklarını zedeleyen hiçbir işkence unsuru görülmeyecek hale gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Üçüncüsü; kim ne gerekçeyle olursa olsun kültürel kimlikleri reddeder; dillere, anadillere yönelik baskı uygular, birtakım ret politikalarıyla ülkenin asli unsurlarını bu ülkeye yabancılaştırmaya çalışırsa, kim insanların kıyafetleri inançları dolayısıyla baskı kurmaya kalkarsa bilsinler ki karşısında Gelecek Partisi olarak dimdik durmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

EVLAT NÖBETİNDEKİ ACILI AİLELERDEN TEPKİ

Diyarbakır’da yaklaşık 3 yıldır evlat nöbeti tutan acılı aileler, HDP ile ittifak kuramaya yeşil ışık yakan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’na sert tepki gösterdi.

İşte Davutoğlu ve evlat nöbeti tutan bir baba arasındaki diyalog:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir