Sergen Yalçın, PFDK’nın kararına tepki gösterdi: “Hakkımızı savunmayalım mı!”

featured

Beşiktaş, Türkiye Kupası 5. Tur maçında Tarsus İdman Yurdu’nu 3-1’lik skorla eledi. Sergen Yalçın maç sonunda PFDK’nın sportmenlik dışı açıklamaları nedeniyle kendisi verdiği 36 bin TL’li cezayı eleştirdi.

Maçı değerlendiren Sergen Yalçın, ‘Güzel bir maç oldu, Tarsus İdman Yurdu’nu tebrik ediyorum. İyi bir kadroyla çıktık maça, oynayan oyuncular ligde de oynayan oyuncular. 7-8 oyuncuyu hafta sonu için değerlendirdik. Ben bireysel performanslardan memnumum. Oyuncular istekli, arzuluydu, iyi görüntü sergilediler.’ dedi.

Ligde seri yapmaları gerektiğini kaydeden genç hoca, ‘Lig uzun maraton, sonu için konuşmak şu anda çok doğru olmaz. Puan olarak istediğimiz seviyede değiliz belki ama her geçen gün daha iyi duruma geliyoruz, daha iyi olacağız gibi bir görüntü de var. Bir seri yapabilirsek, belki hedefteki takımları da yakalayıp yarışması takıma odaklanabiliriz. Şu anda iyi yoldayız, önümüz iyi görünüyor.’ ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisine 36 bin TL ceza verilmesine tepki gösteren Sergen Yalçın şunları söyledi: “36 bin TL ceza vermişler, sportmenliğe aykırı konuşmalarımdan. Sportmenliğe aykırı ne konuştum ben? Ben Türk futbolu ile ilgili düşüncelerimi belirttim ve herhalde bununla ilgili bir hakkım vardır. Bizim oynadığımız maçlarda VAR ile verilenlere bir baksınlar, ben sadece bunu söylüyorum. VAR daha lehimize karar vermedi, aleyhimize verilenlere bir baksınlar. Biz VAR’dan 5-6 puan kaybettiğimizi söylüyoruz, herhalde bunu söyleyebiliriz…”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir