Serdar Tuncer’den ‘çekirdek çitleyerek peygamber eleştirisi’ videosu için özür

Serdar Tuncer'in sunucu olduğu programında gazeteci Turan Kışlak'ın Hz. Yunus hakkında konuştukları büyük tepkiye neden oldu. Tepkilerin ardından Tuncer konuya özür diledi.

featured

Serdar Tuncer Youtube üzerinde yaptığı Çekirdekçiler programına her hafta farklı konuklar alarak çeşitli konuları işliyor.  Bu haftaki konukları da İrfan Gündüz, Nurullah Genç ve Turan Kışlakçı oldu.

Sohbete Turan Kışlakçı’nın açıklamaları ise damga vurdu ve sosyal medyadan büyük tepki gördü.

PEYGAMBERİ ELEŞTİRDİ

Peygamberler hakkında konuştukları sırada Turan Kışlakçı, Yunus peygamber hakkında, “Asyalı Peygamber kıssalarının büyük bir içerisine baktığımızda şey var. Orada peygamberler özellikle mesela Yunus aleyhisselamın cezalandırılmasının ana sebebi kendi ilahlaştırma, ilah görmesinden dolayıdır diyor. Örneğin bize bir şey deriz. O görevini ifa etmedi. Ondan dolayı balın, yunus balığının içine atıldı diye. Fakat ayetse baktığımızda hem baktığımızda şunu görürüz. Yunus Aleyhisselam halk niye bana tavlıyor? Neden artık benim peşimden gelmiyor deyip kızıyor. Allah diyor ki ben sana tebliğ ettim. O zafer istiyor. Fakat Allah bunu vermedi diye isyan ediyor ve kendi nefsini ilahlaştırdığı için cezalandırıldık deniyordu. Firavun için de şöyle deniliyor. Firavun ilk döneminde Allah onu helak etmedi. Sonraki süreçte neden hareketli? Çünkü ilk dönemde firavun. Bugünkü tabirle demokrattı.” şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLEDİ

Sunucu Serdar Tuncer, programda geçen diyalog için özür diledi.

https://twitter.com/Yaziyor/status/1597169285511942144?s=20&t=ypq1KgiwP2YS46eSOsC0Ng

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir