Seramik kaplama nedir? Seramik kaplama ne işe yarar? Seramik kaplama fiyatları 2021

featured

Seramik kaplama otomobilin boyasında oluşabilecek tahribatları engellemek amacı ile kullanılan bir uygulamadır Bu sayede araç yüzeyinde oluşması muhtemel çizikler ve çatlaklıklar veya boyanın sökülmesi gibi sorunlar engellenmiş olur.

Seramik kaplama nedir?

Seramik kaplama yapısı gereği, otomobilin boyasını aşınmaya, çatlamaya, soyulmaya ve dökülmeye karşı koruması amacı ile araçlara sıvı olarak uygulanan şeffaf, parlak, camsı bir kaplama çeşididir.

Seramik kaplama nasıl yapılır?

Seramik kaplama uygulaması işlemi gerçekleştiren firmalara göre küçük değişiklikler gösterebilir fakat uygulanan temel aşamalar aynıdır. Seramik boya kaplama ürünleri sıvı formda bulunuyor. Genellikle her araç için tek kullanımlık, ve 1 araca yeterli miktarda sıvı tüplerle geliyor. Uygulamaya başlamadan önce araç çok iyi bir şekilde temizlenir. Gerekirse yüzeysel çizikler onarılır, araç bu işlemden sonra kurumaya bırakılır. Araç kuruduktan sonra araca zarar vermeyecek ve aracı çizmeyecek bir mikro fiber veya daha yumuşak bir bez yardımıyla seramik kaplama sıvısı aracın yüzeyine uygulanır. Bu işlem isteğe göre üç veya dört kat olarak uygulanır. Bu işlem sırasında dikkat edilecek nokta, sıvının bütün yüzeye homojen olarak yayılmasıdır.

Seramik kaplama ne işe yarar?

  • Araçta oluşan anti-statik yüzey, aracın çamur, kuş pisliği, reçine, tuz ve ultraviyole ışınları gibi aşındıran çevresel etmenlere karşı tam koruma sağlar.
  • Aracın boyasının aşınmasını, dökülmesini, sararmasını, çatlamasını ve soyulmasını önler. Böylece aracın yüzeyi uzun yıllar parlak ve temiz kalır.
  • İnce kılcal çizikleri önler.
  • Temizlik maddesi kullanımını yüzde 90 oranında azaltır.
  • Yüzeyde bakteri, küf ve yosun oluşumunu engeller.
  • Hidrofobik (su itme) özelliği sayesinde yağmurdaki sürüş konforunu artırır.

 

Seramik kaplama en iyi marka

Dünyada seramik kaplamada ulaşılabilen en iyi standartı sunan Ziebart markasıdır.

Z-Gloss® Seramik Kaplama , Ziebart’ın otomobilinizin boyasını mümkün olan en uzun süre korumak için 60 yıllık tecrübesi ile geliştirdiği gerçek seramik kaplamadır.

Z-Gloss® Seramik Kaplama otomobilinizin boyasına kusursuz bir şekilde tutunur. Oluşturduğu güçlü ve koruyucu seramik 9H sertlik derecesi ile aracın boyasını olumsuz dış etkenlere karşı bir zırh gibi koruma altına alır.

Özel geliştirilmiş 3 ayrı kimyasaldan oluşan çok katmanlı formülü, aracınızı kimyasal dış etkenlere , asit yağmurlarına, kuş pisliklerine, reçineye karşı korurken aynı zamanda aracın boyasında mikro çizik oluşumunuda engeller. Ziebart’ın ön gördüğü koruma süresince araç boyasının parlaklığını koruyarak otomobilinizin her zaman yeni görünmesini sağlar.

Z-Gloss®  Ziebart’ın 60 Yıllık deneyim ve arge çalışmalarının bir ürünü olarak şu an dünyada uygulanabilecek en iyi seramik kaplamadır.

Z-Gloss® uygulaması hakkında bilgi almak için lütfen Ziebart istasyonlarını arayarak teknik ekibimizle bağlantı kurunuz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir