Sel felaketi yaşayan Şanlıurfa ve Adıyaman’a Meteoroloji’den turuncu uyarı

Depremin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa'yı sel vurdu. Meteoroloji'nin turuncu kodlu uyarı yaptığı bölgede yoğun yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle Adıayaman'da 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de kayboldu. Konuyla ilgili açıklama yapaman Adıyaman valiliği, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu belirtti. Peki deprem bölgesinde yağışlar ne kadar devam edecek?

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü depremden etkilenen bölgeler için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Alarm verilen 9 kentten birisi olan Şanlıurfa‘da yoğun yağış sele neden oldu. Bölgede kayıpların olduğu belirtilirken, Adıyaman’dan acı haber geldi. Valilikten yapılan açıklamada 1 kişinin selde hayatını kaybettiği belirtildi.

thumbnail
İlişkili Haber
Önce deprem sonra sel! Şanlıurfa ve Adıyaman’dan dehşete düşüren görüntüler

DERELER TAŞTI YOLLAR KAPANDI

Şanlıurfa’da dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, araçlar suyun içinde kaldı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi’nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu’nda su birikintileri oluştu.

Kent merkezindeki Abide Kavşağı’ndaki alt geçit ise tamamen suyla doldu. Bölgeye yönlendirilen dalgıçlar, tedbir amaçlı arama çalışması başlattı.

Su baskınları nedeniyle bazı alt geçitler ile ana güzergahlarda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

Kentin ana cadde ve kavşaklarında sıkışan trafiği, polis ekipleri yönlendirmeye çalışıyor.

Şehirde sağanak devam ediyor.

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddetli sağanak etkisini devam ettiriyor. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

SON YILLARIN EN YOĞUN YAĞIŞINI ALDI’

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte etkili olan yağış sonrası Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) alınan tedbirler ve sahada yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katıldı. Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın son yılların en yoğun yağışını aldığını ifade ederek, “Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını aldı, bugün de bekliyoruz. Urfa’nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram. Mart ayında yıllık ortalama yağış miktarı 57 kilogram, sadece bugünkü yağış miktarı 77 kilogram, dolayısıyla büyük bir yağışın olduğunu ve genel hayata etkilerini de buradan görebilmekteyiz. Bunun da yansımaları oldu, gerek trafik akışısın etkilenmesi, bodrum katlarının su altında kalması, bazı kamu kurum ve kuruşlarının etkilenmesi çiftçilerimizin etkilenmesi” dedi.

EVLER, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentte halen birçok semte ulaşım sağlanamazken, yağışların devam etmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, deprem bölgesi genelinde kuvvetli yağmur bekleniyor.

Yağışların Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmaması, yurdun güney kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir