Sedef Kabaş ifadesinde kıvırdı: “Sayın Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak kullanmadım…”

TELE1'de katıldığı canlı yayındaki skandal sözleri sebebiyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Sedef Kabaş ifadesinde kıvırdı: "Sayın Cumhurbaşkanımızı kast etmedim"

featured

Gazeteci Sedef Kabaş, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınmıştı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Kabaş hakkında tutuklama kararı çıktı. Sedef Kabaş ifadesinde “Sayın Cumhurbaşkanımızı kast etmedim”dedi.

SEDEF KABAŞ’IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Kabaş, ifadesinde, “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur. Kastetmek istediğim, toplumu kucaklayan, birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ederim.” dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI’NI HEDEF ALARAK KULLANMADIM”

Kabaş’ın avukatlarının da beyanlarının alınmasının ardından kararını açıklayan hakimlik, şüpheli “Sayın Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak kullanmadım…” şeklinde savunmada bulunmuşsa da dosyadaki video kaydına göre hakimlikçe aksi yönde kanaat oluştuğunu, eylemin TV programında gerçekleşmiş olması nedeniyle suçun “nitelikli hali” kapsamına girdiğini belirtti. Şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, öngörülen cezanın alt ve üst sınırı dikkate alındığında, kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olması ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı hususlarını göz önünde bulunduran hakimlik, Kabaş’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş’tan ters kelepçe sahtekarlığı

BAKIRKÖY KADIN KAPALI CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

Bu arada, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Özgür Karabat, Turan Aydoğan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kabaş’ın işlemleri sürerken İstanbul Adalet Sarayına geldi. Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, tutuklama kararının ardından CHP’lilerle birlikte adliyenin karşısındaki meydanda yaptığı açıklamada, “Umarım adalet en kısa zamanda bu yanlışından döner.” dedi. Sedef Kabaş, adliyedeki işlemlerin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kabaş’ın televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma başlatmıştı. Kabaş’ın suça konu konuşmayı yaptığı kanalın merkezi Sarıyer’de olduğu için dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Savcılıkça Kabaş hakkında gözaltı kararı verilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir