Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden Sedef Kabaş’ın “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı”na danışmanlık hizmeti verdiği ortaya çıktı

Tele1'de katıldığı canlı yayında skandal cümlelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Sedef Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı. Sedef Kabaş'ın web sitesinde kendisinden danışmanlık alan kurum referanslarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının da bulunması dikkat çekti.

featured

TELE1 TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programına CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İletişim Uzmanı Sedef Kabaş, katıldı. Programa Kabaş’ın söylediği skandal sözler damga vurdu.

SEDEF KABAŞ’TAN SKANDAL CÜMLELER

Programda isim vermeden cumhurbaşkanlığı makamı hakkında ifadeler kullanan Kabaş tepkilerin odağı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunan Kabaş, şu ifadeleri kullandı:

“Şuna inanıyorum ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasi hayatına baksa, kendisine bu toplum, bu halk, bu ülke çok şans verdi. Yani çok iyi makamlara getirdi. Çok destek, oy verdi. Çok paye verdi. Üslup düşüklüğü, küfretmek ne demektir? Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur demiş. Yani tam tersini ifade eder.”

https://twitter.com/alpayozalan35/status/1484560507847720965?s=20

WEB SİTESİNDEKİ REFERANSLARI ARASINDA DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DA VAR

Kişisel web sitesinde kendisini koç, danışman, konuşmacı, moderatör ve organizatör olarak tanıtan Kabaş’tan hizmet alan kurum ve kuruluşlar ise oldukça şaşırtıcı.

Akbank, Arçelik, Petrol Ofisi, Sabancı Holding, Turkcell, Türk Telekom gibi markaların yanı sıra T.C Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da Sedef Kabaş’tan danışmanlık hizmeti satın almış.

sedef kabaş

Referansları arasında FETÖ’nün Bank Asya’sının da bulunduğu Sedef Kabaş’tan danışmanlık hizmeti alan marka ve kurumlardan Kabaş’ın ne kadar ücret aldığı, bu kurumlara hangi danışmanlığı verdiği merak konusu oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat yazılarak, ilgili yayın kaydının temini ve incelenip tutanak tanzim edilmesi, şüphelinin kimlik ve adres bilgilerinin tespiti ile savunmasının alınması istendi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: BU AHLAKSIZLIĞI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sedef Kabaş’ın sözlerine tepki göstererek şu ifadelere yer verdi: Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz. Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz.

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir