Sean Penn Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüştü

Ünlü oyuncu Sean Penn yine dünyanın ateş hattındaki bir bölgesine gitti. Hollywood'un politik olarak en aktif ünlülerinden biri olan Penn'in, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'da olduğu ortaya çıktı.

featured

Geçen yıldan bu yana bir belgesel çekmek için sık sık Ukrayna’ya giden 61 yaşındaki Sean Penn’in, saldırıların başlamasından birkaç gün önce, bu hafta başında Kiev’e gittiği belirtildi.

ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, resmi Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda da Penn ile olayları değerlendirirken çekilen bir videoya yer verdi. Penn, dün de Zelenskiy’nin basın toplantısını izlerken görülmüştü.

CESARETİ ÖVÜLDÜ

Ukrayna tarafından yapılan resmi acıklamada “Penn’in Ukrayna’da olup bitenleri konu alan bir belgesel çekmek için ülkede olduğu” belirtildi. Açıklamada Sean Penn’in cesareti de övüldü.

Sean Penn, dünya gündemindeki olayların birçoğunu belgesel haline dönüştürmesiyle de biliniyor. Penn, 2018 yılında da Cemal Kaşıkçı cinayetini konu alan bir belgesel çekimi için İstanbul’a gelmişti.

EL CHAPO, PENN’E KONUŞTUKTAN SONRA YAKALANDI

Penn, daha önce de Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu Joaquin Guzman ya da daha çok bilinen adıyla El Chapo (Bücür) ile yaptığı gizli röportaj büyük olay olmuştu. Hatta Penn’in bu röportajlarının El Chapo’nun yakalanmasını sağladığı da ileri sürülmüştü. Meksika kaynakları bir türlü ele geçiremedikleri El Chapo’yu yakalamak için Sean Penn’i takip ettiklerini doğrulamıştı. Bu konudaki bir başka iddia da Amerikan istihbaratının, Sean Penn’i izleyip El Chapo konusunda Meksika hükümetini bilgilendirdiğiydi.

Hollywood’un ünlü aktivistlerinden biri olan Sean Penn, 2004 yılında Mystic River (Gizemli Nehir) ve 2009 yılında da Milk filmlerindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

AŞI KARŞITLARINA ÇATMIŞTI

Penn, pandeminin en yoğun günlerinde aşı karşıtlarına yönelik çıkışlarıyla da konuşulmuştu. Penn, aşı olmayanların, insanların yüzüne doğrultulmuş bir silah olduğunu savunmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir