Samsun’da ilginç görüntüler! Atatürk heykeli etrafında döndüler…

Samsun’da bulunan Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırı sonrası tepkiler çığ gibi büyürken Samsun’dan gelen bir görüntü hayrete düşürdü.

featured

Samsun’un İlkadım ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt, bir grup saldırgan tarafından yıkılmak istendi.

Atatürk anıtının, ayaklarına bağlanan halatın bir araç ile çekilerek yıkılmaya çalışıldığı öğrenildi.

HEYKELE HALAT BAĞLAYIP ARAÇLA ÇEKMEYE ÇALIŞTILAR

Saldırganlar daha sonra ipleri bağladıkları yerde bırakıp kayıplara karıştı.

Ekipler, bu kişileri bulmak için çalışma başlattı. Çevredeki KGYS kameralarını incelemeye alan polis, yapılan çalışmada parkın içine giren bir aracı tespit etti.

MECZUPLAR YAKALANDI

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada heykele saldıran şahısların yakalandığı duyuruldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun’da simge haline gelen Atatürk anıtına yapılan bu saygısızlığın asla kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, “Kolluk birimleri ilgili aracı tespit etmiştir. Onur Anıtı’na urgan asmak suretiyle saldırı gerçekleştiren 2 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır. Bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir.” ifadeleri kullanıldı.​​​​​​​

TUHAF GÖRÜNTÜLER

Samsun’daki çirkin saldırının ardından CHP Samsun İl Örgütü öncülüğünde heykel etrafında toplanan vatandaşlar tuhaf bir görüntü oluşturdu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir